Skip to content

Gevulde champignons

Gevorderd

90 minuten

Niet pittig

Boodschappenlijstje

  • 400 gram kastanjechampignons
  • 100 gram blauwe kaas (gorgonzola)
  • Handje vol pijnboompitten (voor de garnering)
  • 50 gram rucola (voor de garnering)

Voor de balsamico uien

  • 4 rode uien
  • flinke scheut balsamico
  • 1 eetlepel suiker

Voor de rucola pesto

  • 75 gram rucola
  • 50 gr pijnboompitten
  • teentje knoflook
  • Scheut extra vierge olijfolie
  • 5 flinke eetlepels parmezaanse kaas
  • 2 grote takjes rozemarijn (de naaldjes)
Print dit recept

Tools en benodigdheden

Deze tools en smaakmakers heb je nodig om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Bereidingswijze

180 °C, direct
Daarna indirect op 200°C

Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C.

De balsamico uien

  • Maak ondertussen de uienchutney door de uien in ringen te snijden.
  • Doe in de kleine koekenpan een beetje olijfolie en fruit de uienringen 2 minuten aan.
  • Doe een flinke scheut balsamico azijn bij de uien en een eetlepel bruine suiker.
  • Laat dit op een laag vuur ongeveer 10 minuten inkoken tot een soort stroop.
  • Zet apart

De rucola pesto

  • Maak vervolgens de rucola-pesto.
  • Doe alle ingrediënten in een maatbeker en pureer deze.
  • Voeg genoeg olijfolie toe zodat het een mooie smeerbare pesto wordt.
  • Breng op smaak met peper en zout en zet weg.

De champignons

  • Rooster de pijnboompitten in een steelpannetje tot deze bruin worden.
  • Wrijf de champignons in met wat olijfolie en grill ze kort (±4 minuten) met de deksel gesloten.
  • Bouw vervolgens de BBQ om tot indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C.
  • Leg de champignons terug op de BBQ en beleg met de gorgonzola kaas.
  • Gaar voor 10 minuten met de deksel gesloten.
  • Als de champignons gaar zijn haal je ze van de BBQ.
  • Doe de uienchutney op de champignons samen met een dot rucola-pesto.
  • Bestrooi met wat blaadjes rucola en de pijnboompitten.
  • Verdeel de champignons in de bootjes en serveer direct.
  • Eet smakelijk!

Gemiddelde bereidingstijd: 90 minuten

Back To Top

Voorwaarden levering en / of montage

Gratis levering, zelf monteren.

Kies je voor gratis levering en zelf monteren dan leveren we binnen 2 werkdagen, altijd in overleg. Na het plaatsen van je bestelling ontvang je een mail van onze planning met een voorstel. Op de dag van levering zelf zetten we het pakket veilig bij je thuis. Je monteert, met behulp van de juiste handleiding, alles zelf.

Gemonteerd geleverd.

Kies je voor “gemonteerd geleverd” dan ontvang je je aankoop volledig gemonteerd thuis.

Het voordeel van gemonteerd leveren: je hoeft niets te doen, je hebt geen afval en je kunt meteen aan de slag met je aankoop.

Kortom, geen stress en meteen genieten van je aankoop. 

Let op: We monteren in onze werkplaats niet op locatie! Gemonteerd leveren duurt langer dan normale levering. De levertijd gaat in overleg per mail. Reken op  3 tot 6 werkdagen.

Gemonteerd leveren kost € 85,00.

Voor een buitenkeuken is het tarief € 160,00.

Voorwaarden montage:

  • SOLO modellen worden niet in zelfbouw of elders aangekochte meubels geplaatst.
  • Planning montage + levering gaat op basis van route en montageplanning.
  • Er wordt altijd persoonlijk contact met je opgenomen voor de levering.
  • Uitsluitend horizontaal, moet het een verdieping op, neem dan eerst contact op. 
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
De waardering van firestation.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 725 reviews.
Winkelwagen
Winkelwagen

Your cart is empty.