Boodschappenlijstje
- 400 gram kastanjechampignons
- 100 gram blauwe kaas (gorgonzola)
- Handje vol pijnboompitten (voor de garnering)
- 50 gram rucola (voor de garnering)
Voor de balsamico uien
- 4 rode uien
- flinke scheut balsamico
- 1 eetlepel suiker
Voor de rucola pesto
- 75 gram rucola
- 50 gr pijnboompitten
- teentje knoflook
- Scheut extra vierge olijfolie
- 5 flinke eetlepels parmezaanse kaas
- 2 grote takjes rozemarijn (de naaldjes)
Tools en benodigdheden
Deze tools en smaakmakers heb je nodig om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!
-
15% korting
Bastard Silicone Tang
Oorspronkelijke prijs was: €16,95.€14,41Huidige prijs is: €14,41.
Bereidingswijze
180 °C, direct
Daarna indirect op 200°C
Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C.
De balsamico uien
- Maak ondertussen de uienchutney door de uien in ringen te snijden.
- Doe in de kleine koekenpan een beetje olijfolie en fruit de uienringen 2 minuten aan.
- Doe een flinke scheut balsamico azijn bij de uien en een eetlepel bruine suiker.
- Laat dit op een laag vuur ongeveer 10 minuten inkoken tot een soort stroop.
- Zet apart
De rucola pesto
- Maak vervolgens de rucola-pesto.
- Doe alle ingrediënten in een maatbeker en pureer deze.
- Voeg genoeg olijfolie toe zodat het een mooie smeerbare pesto wordt.
- Breng op smaak met peper en zout en zet weg.
De champignons
- Rooster de pijnboompitten in een steelpannetje tot deze bruin worden.
- Wrijf de champignons in met wat olijfolie en grill ze kort (±4 minuten) met de deksel gesloten.
- Bouw vervolgens de BBQ om tot indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C.
- Leg de champignons terug op de BBQ en beleg met de gorgonzola kaas.
- Gaar voor 10 minuten met de deksel gesloten.
- Als de champignons gaar zijn haal je ze van de BBQ.
- Doe de uienchutney op de champignons samen met een dot rucola-pesto.
- Bestrooi met wat blaadjes rucola en de pijnboompitten.
- Verdeel de champignons in de bootjes en serveer direct.
- Eet smakelijk!
Gemiddelde bereidingstijd: 90 minuten































