Boodschappenlijstje
- 4 pijlinktvissen (maat 300 – 500)
- 1 citroen
- 2 el. olijfolie
- 1 teen knoflook
- Vulling: chorizo, chinese kool, lente ui en cherrytomaatjes, rub
- Peper en zout
- Exodust Caribean Rub
Tools en benodigdheden
Deze tools en smaakmakers heb je nodig om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!
- Grillrooster
- Prikkers
- Gietijzeren pan
- Kwast
Bereidingswijze
160c, direct
Schoonmaken
- Spoel de pijlinktvissen schoon in koud water en verwijder het vel, de harde binnenkant en de ingewanden.
- Spoel alles goed schoon!
- Trek de kop met de tentakels los en snijd vervolgens de kop los van de tentakels, de kop mag weg maar de tentakels niet .
- Snijd de tentakels in fijne stukjes en zet apart.
Voorbereiden van de vulling
- Snijd de chorizo in hele kleine blokjes, de kool in fijne reepjes, de lente-ui in ringetjes en de cherrytomaatjes in mini blokjes.
- Meng dit geheel met elkaar, voeg de gesneden tentakels toe en een goede snuf Exodust Caribean Rub.
- Bak vervolgens de vulling, in wat olijfolie, in de gietijzeren pan en zet weg.
Voorbereiden van de inktvissen
- Hak de knoflookteen fijn, meng met de olijfolie en het sap van een halve citroen. Laat even trekken, zodat de olie een goede knoflooksmaak krijgt.
- Vul de inktvissen met de vulling, maak ze dicht met de prikker (indien nodig) en smeer de buitenkant van de inktvis in met de knoflookolie.
- Verwarm de kamado naar 200 °C en grill de inktvissen ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.
- Leg ze vooral niet te lang op de barbecue, want dan worden ze taai en dat is zonde!
- Proef eerst en breng evt. op smaak met wat zout en citroensap en snijd vervolgens in reepjes…smullen maar!
Eet smakelijk!































