Boodschappenlijstje
- 8 pijlinktvissen (maat 300 – 500)
- 1 citroen / 2 tenen knoflook / 2 sjalotjes
- 1 gele of rode paprika
- 400 gram varkensgehakt
- 1 portie glasnoedels
- Lente ui (als garnering)
- 2 el. olijfolie
- BBQ (vis)rub, peper, zout en suiker
- 2 el vissaus / sojasaus
Tools en benodigdheden
Deze tools heb je nodig om je gerecht te bereiden!
- Grillrooster
- Prikkers
- Gietijzeren pan
- Kwast
-
15% korting
Grill Guru Siliconen Kwast
Oorspronkelijke prijs was: €19,95.€16,96Huidige prijs is: €16,96.
Bereidingswijze
Schoonmaken van de inktvis
- Spoel de pijlinktvissen schoon in koud water en verwijder de harde binnenkant en de ingewanden.
- Spoel alles goed schoon!
- Trek de kop met de tentakels los en snijd vervolgens de kop los van de tentakels, de kop mag weg maar de tentakels niet .
- Snijd de tentakels in fijne stukjes en zet apart.
- Dep alles droog!
Voorbereiden van de vulling
- Week de glasnoedels 10 minuten in kokend water en snijd ze in stukken van 3 – 4 cm..
- Snijd de paprika in fijne blokjes.
- Meng in een mengkom het gehakt, de vissaus, paprikablokjes, suiker, peper, zout, sjalotten en de gare glasnoedels.
- Voeg de gesneden tentakels toe en een goede snuf rub.
Voorbereiden van de knoflookolie
- Doe ruim olie in een skillet
- Snijd de knoflook in dunne plankjes
- Bak goudgeel (niet laten verbranden dan wordt het bitter) en laat de olie afkoelen
Bereiden van de inktvissen
- Vul de inktvissen met de vulling, maak ze dicht met de prikker (indien nodig) en smeer de buitenkant van de inktvis in met de knoflookolie
- Verwarm de kamado naar 160°C
- Grill de inktvis-pakketjes nu ongeveer 5 – 10 minuten.
- Bestrijk ze met de olie, eer regelmatig om en herhaal de olie.
- Leg ze vooral niet te lang op de barbecue, want dan worden ze taai en dat is zonde!
- Haal de inktvissen van de kamado, breng op smaak met zout, citroensap en sojasaus.
- Snijd vervolgens in schuine reepjes en leg in de bamboe-bakjes. Prik er een vorkje in.
- Besprenkel nu nog met wat schuin gesneden lente-uitjes en… smullen maar!
Eet smakelijk!































