Skip to content

Gevulde Pijlinktvis Vietnamees (Muc Nhoi Thit)

160 °C

60 – 75 minuten

Niet pittig

Boodschappenlijstje

  • 8 pijlinktvissen (maat 300 – 500)
  • 1 citroen / 2 tenen knoflook / 2 sjalotjes
  • 1 gele of rode paprika
  • 400 gram varkensgehakt
  • 1 portie glasnoedels
  • Lente ui (als garnering)
  • 2 el. olijfolie
  • BBQ (vis)rub, peper, zout en suiker
  • 2 el vissaus / sojasaus
Print dit recept

Tools en benodigdheden

Deze tools heb je nodig om je gerecht te bereiden!

  • Grillrooster
  • Prikkers
  • Gietijzeren pan
  • Kwast

Bereidingswijze

Schoonmaken van de inktvis

  • Spoel de pijlinktvissen schoon in koud water en verwijder de harde binnenkant en de ingewanden.
  • Spoel alles goed schoon!
  • Trek de kop met de tentakels los en snijd vervolgens de kop los van de tentakels, de kop mag weg maar de tentakels niet .
  • Snijd de tentakels in fijne stukjes en zet apart.
  • Dep alles droog!

Voorbereiden van de vulling

  • Week de glasnoedels 10 minuten in kokend water en snijd ze in stukken van 3 – 4 cm..
  • Snijd de paprika in fijne blokjes.
  • Meng in een mengkom het gehakt, de vissaus, paprikablokjes, suiker, peper, zout, sjalotten en de gare glasnoedels.
  • Voeg de gesneden tentakels toe en een goede snuf rub.

Voorbereiden van de knoflookolie

  • Doe ruim olie in een skillet
  • Snijd de knoflook in dunne plankjes
  • Bak goudgeel (niet laten verbranden dan wordt het bitter) en laat de olie afkoelen

Bereiden van de inktvissen

  • Vul de inktvissen met de vulling, maak ze dicht met de prikker (indien nodig) en smeer de buitenkant van de inktvis in met de knoflookolie
  • Verwarm de kamado naar 160°C
  • Grill de inktvis-pakketjes nu ongeveer 5 – 10 minuten.
  • Bestrijk ze met de olie, eer regelmatig om en herhaal de olie.
  • Leg ze vooral niet te lang op de barbecue, want dan worden ze taai en dat is zonde!
  • Haal de inktvissen van de kamado, breng op smaak met zout, citroensap en sojasaus.
  • Snijd vervolgens in schuine reepjes en leg in de bamboe-bakjes. Prik er een vorkje in.
  • Besprenkel nu nog met wat schuin gesneden lente-uitjes en… smullen maar!

Eet smakelijk!

Back To Top

Voorwaarden levering en / of montage

Gratis levering, zelf monteren.

Kies je voor gratis levering en zelf monteren dan leveren we binnen 2 werkdagen, altijd in overleg. Na het plaatsen van je bestelling ontvang je een mail van onze planning met een voorstel. Op de dag van levering zelf zetten we het pakket veilig bij je thuis. Je monteert, met behulp van de juiste handleiding, alles zelf.

Gemonteerd geleverd.

Kies je voor “gemonteerd geleverd” dan ontvang je je aankoop volledig gemonteerd thuis.

Het voordeel van gemonteerd leveren: je hoeft niets te doen, je hebt geen afval en je kunt meteen aan de slag met je aankoop.

Kortom, geen stress en meteen genieten van je aankoop. 

Let op: We monteren in onze werkplaats niet op locatie! Gemonteerd leveren duurt langer dan normale levering. De levertijd gaat in overleg per mail. Reken op  3 tot 6 werkdagen.

Gemonteerd leveren kost € 85,00.

Voor een buitenkeuken is het tarief € 160,00.

Voorwaarden montage:

  • SOLO modellen worden niet in zelfbouw of elders aangekochte meubels geplaatst.
  • Planning montage + levering gaat op basis van route en montageplanning.
  • Er wordt altijd persoonlijk contact met je opgenomen voor de levering.
  • Uitsluitend horizontaal, moet het een verdieping op, neem dan eerst contact op. 
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
De waardering van firestation.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 725 reviews.
Winkelwagen
Winkelwagen