Boodschappenlijstje
- 1kg Bavette van goede kwaliteit
- Kleine hamburgerbroodjes
- Ui
- Tomaat
- Augurk
- Sla (bijv. little gem)
- 2 eieren
- Peper, zout en olie
- Rokende Règâh Rub Ol’Timers Dirty Hogs
- Mayo + Ketchup (of BBQ saus)
Tools en benodigdheden
Deze tools en smaakmakers heb je nodig om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!
- Grillrooster
- Halve indirect Steen
- Platte skillet
- Prikkers
Bereidingswijze
De broodjes
- Snijd de broodjes door.
- Verwarm de kamado naar 180 °C.
- Rooster de broodjes kort. Let op! Blijf erbij, dit proces gaat snel en we willen geen verbrand brood!
- Leg de broodjes apart.
- Snijd nu de ui in dunne ringen en de tomaat in dunne plakken.
- Was de sla indien nodig en pluk alvast
- Zet alles klaar voor de opmaak van de hamburger.
De hamburgers
- Snijd de bavette in plakken, snijd deze fijn en hak vervolgens tot je gehakt hebt. Dit kost tijd en energie!
- Doe het gehakt in een kom, meng de 2 eitjes, een flinke snuf rub, het zout en de peper!
- Was je handen en maak nu de sliders (kleine hamburgers).
- Zet de hamburgers in de koelkast (minimaal 30 minuten)
Prepareer je kamado
- Verwarm de skillet met een beetje olie en bak de kwarteleitjes. Zet apart.
- Zorg nu voor een direct en een indirect gedeelte op de kamado en verwarm de kamado naar ca. 180°C.
- Een hamburger dient koud op de BBQ gelegd te worden, dus zo lang mogelijk koel houden.
- Grill de hamburgers rustig en leg ze, als ze gaar zijn, indirect! We willen een licht rode kern!
De presentatie
- Spuit een beetje saus op de bodem van het broodje.
- Leg hier een blaadje sla op.
- Dan de tomaat, een uienringen en de augurk
- Leg de hamburger erop.
- Leg hierop het kwarteleitje
- Spuit ook een beetje saus op het kapje van het broodje erop en steek een prikker in de burger.
- Klaar! Smullen maar!
Eet smakelijk!































