Meet Marco
Zo bereid je dit BBQ gerecht
Pulled Duck van gekonfijte eendenbouten
4 eendenbouten | grof zeezout | 2 takjes rozemarijn | 1 eetlepel eenden- of ganzenvet
Begin met de eendenbouten:
Smeer de eendenbouten rijkelijk in met het grove zeezout en trek de eendenbouten in 2 zakken samen met het takje rozemarijn.
Dit gaat het makkelijkste met een vacumeermachine, maar ziplock zakjes zijn ook prima te gebruiken. Leg de eendenbouten daarna een nachtje in de koeling.
Haal de eendenbouten uit de vacuüm en spoel het resterende zeezout af onder de kraan.
Maak met je sous-vide apparaat een warm waterbad van 75.5 graden. Heb je deze niet in huis? Zet dat een kookthermometer in een pan met water en hou de temperatuur goed in de gaten.
Pak nu 2 nieuwe vacuümzakken en leg in elke zak weer 2 eendenbouten. Voeg aan elke zak 1 eetlepel eenden- of ganzenvet toe en trek hem opnieuw vacuüm.
Je legt de zakken nu voor 8 tot 12 uur in het bad met warm water.
Je eendenbouten zijn nu helemaal perfect om Pulled Duck mee te bereiden op de kamado.
4 gekonfijte eendenbouten | 20 gram BBQ rub | 100 gram BBQ saus | Rookhout appel
Dan gaan we door naar de Pulled Duck:
Smeer de gekonfijte eendenbouten in met de BBQ rub en breng je kamado op temperatuur naar 100 graden indirect.
Plaats een handje appel rookhout tussen de kolen en maak deze weer klaar voor indirect.
Leg nu de eendenbouten voor 1,5 uur op het rooster en sluit de deksel. Houd de BBQ rond de 100 graden.
Smeer na 1,5 uur de eendenbouten in met de BBQ saus en laat deze circa 10 – 20 minuten karameliseren.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en stoom de Gua Bao broodjes.
Haal de eendenbouten van de BBQ en pluk het vlees van het bot.
Meng de overgebleven BBQ saus door het vlees en beleg de broodjes. Wij hebben wat bosui toegevoegd voor extra smaak.