Boodschappenlijstje
- 4 grote aardappels
- 2 knoflookteentjes
- Peper en zout
- Parmezaanse kaas
- Tuinkruiden
- Olijfolie
Tools en benodigdheden
Deze tools heb je nodig om je gerecht te bereiden!
- Plate setter / ConvEGGtor
- Hasselback snijder
- Gietijzeren plaat
-
15% korting
Bastard Halve Gietijzeren Plancha Large
Oorspronkelijke prijs was: €65,95.€56,06Huidige prijs is: €56,06.
Bereidingswijze
Het fijne van deze manier van aardappels roosteren is dat ze niet eerst voorgekookt hoeven te worden. Doordat je de aardappel in flinterdunne plakjes snijdt, zijn ze in no-time gaar.
- Snijd de aardappels met de hasselback-snijder en een scherp mes in kleine plakjes. Heb je geen hasselback-snijder? Zorg er dan voor dat je ze niet helemaal doorsnijdt. De onderkant dient namelijk aan elkaar te zitten.
- Bouw je kamado om naar indirect en zorg dat je kamado rond de 180 tot 200°C is.
- De plakjes staan door de stugheid van de aardappel nu nog vrij dicht tegen elkaar aan, in de kamado komt dit allemaal goed en zal de aardappel verder ‘uit elkaar waaieren’.
- Snijd de knoflookteentjes in dunne plakjes en verdeel de plakjes tussen de schijfjes van de aardappels en kruid de aardappels met peper en zout.
- Leg de Hasselback potatoes nu op de gietijzeren plaat en besprenkel de plaat en de aardappels met wat olijfolie.
- Verdeel de fijngehakte tuinkruiden (salie, oregano, tijm etc.) erover.
- De aardappels mogen nu zo’n 45 minuten in de kamado, bak ze goudbruin en knapperig. Haal ze tien minuten voor de eindtijd eruit en besprenkel ze met Parmezaanse kaas.
- Vervolgens mogen ze nog tien minuten terug in de kamado tot de kaas gesmolten is.
- Strooi er eventueel wat grof zeezout over en klaar zijn je Hasselback potatoes!
Eet smakelijk!
































