Boodschappenlijstje
- 1 kg hertenrugfilet
- 1,5 kg grof zeezout
- 1/2 el rozemarijn, fijngehakt
- Ralph’s Goeie Dingen All Purpose Rub
- 1⁄2 citroen, geraspt
- 1⁄2 liter rode wijn
- Olijfolie
Tools en benodigdheden
- Keukentouw
- Schone theedoek
- Gietijzeren rooster
- Butcher paper
- Rechthoekige schaal
- Prik thermometer
- Schaal
- Slagerstouw
-
15% korting
Bastard Lekbak Large
Oorspronkelijke prijs was: €29,95.€25,46Huidige prijs is: €25,46.
Let op: dit menu wordt in stappen bereid, lees daarom eerst hetgehele menu door alvorens te starten! Verdeel taken en werk samen!
How to Grill
- Leg de theedoek over een rechthoekige schaal.
- Schenk er een halve liter rode wijn overheen. Drenk het hele doek hierin, het moet helemaal nat zijn.
- Leg hierop een 0,5 centimeter dikke zoutlaag en bestrooi royaal met de kruiden, de rub en de geraspte citroenschil (zest).
- Leg vervolgens het hertenvlees erop en vouw het doek voorzichtig dicht.
- Zorg ervoor dat het vlees aan alle kanten bedekt is met het zout en de kruiden.
- Bind het doek op met het slagerstouw.
- Zorg ervoor dat de kolen in de kamado gloeiend rood zijn!
- Leg het pakket rechtstreeks in de kolen.
- Laat het liggen en draai na 7 minuten om.
- Nog 7 minuten op de andere zijde, daarna haal je het pakket uit het vuur.
- Overleg met de pitmaster als je hulp wilt of twijfelt.
- Open het pakket direct zodat het vlees niet kan doorgaren in de zoutkorst!
- Meet de kerntemperatuur met de prik thermometer.
- Klop al het zout van het vlees
- Laat het vlees rusten onder een doek.
AFGRILLEN
- Leg het gietijzeren rooster op de kamado en breng hem naar 250 graden
- Grill nu beide zijden kort en heet, grill er een mooie streep op.
- Kort voor het uitserveren snijd je het in dunne plakken van maximaal 1 cm.
Boodschappenlijstje
- Roseval aardappelen
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 el verse rozemarijn geplukt
- 1 el olijfolie
- Peper en zout
Tools en benodigdheden
- Grote gietijzeren koekenpan
- Plate setter / conveggtor
How to Grill
- Was de aardappelen indien nodig.
- Snijd ze in partjes (kwarten).
- Doe een scheut olijfolie in de gietijzeren koekenpan
- Laat de olie eerst warm worden boven een direct vuur.
- Fruit de knoflook kort aan en voeg daarna de aardappels toe.
- Bak de aardappeltjes kort.
- Voeg de geplukte rozemarijn blaadjes toe.
- Meng alles alles goed.
- Zet apart.
Nu bouw je de kamado om naar “indirect grillen”.
- De temperatuur in je kamado zal nu dalen, regel af op 120 – 140 graden
- Gaar nu de aardappels totdat ze zacht worden.
- Smaak af met peper en zout.
- Proef en houd warm.
Boodschappenlijstje
- Pakje kastanjes (gepeld)
- 1 witte ui
- Klont boter
- 1⁄2 liter rode wijn
- 1⁄2 liter runderfond
- 2 takjes tijm
- Peper en zout
Tools en benodigdheden
- Dutch Oven
- Staafmixer
- Zeef
- Pincet
-
15% korting
Bastard Dutch Oven + Griddle Large
Oorspronkelijke prijs was: €76,95.€65,41Huidige prijs is: €65,41.
-
15% korting
Bastard Precisie Tang
Oorspronkelijke prijs was: €16,95.€14,41Huidige prijs is: €14,41.
How to Grill
- Snipper de witte ui heel fijn.
- Pel de kastanjes en kneus ze.
- Haal de blaadjes van de takjes tijm.
- Verhit de boter in het pannetje.
- Fruit de 1 fijngesnipperde ui samen met de gekneusde kastanjes 5 minuten op laag vuur aan. Blijf erbij!
- Blus af met rode wijn.
- Voeg de blaadjes tijm toe
- Voeg de fond toe.
- Laat inkoken zodat de smaken geconcentreerder worden. Proef af en toe.
- Voeg peper en zout toe.
- Als de massa goed is ingekookt, pureer je het met de staafmixer.
- Zeef de massa.
- Monteer af met koude klontjes boter. Op deze manier krijg je een gladde saus. Klaar!
Houd warm tot aan het moment dat het bord wordt opgemaakt.
Boodschappenlijstje
- Doosje oesterzwammen
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 el olijfolie
- 1 el verse rozemarijn geplukt
- Peper en zout
Tools en benodigdheden
- Gietijzeren koekenpan
How to Grill
- Snijd de oesterzwammen in reepjes van 1 cm
- Hak de knoflook en de rozemarijn heel fijn.
- Verhit de olie in de koekenpan.
- Voeg de knoflook toe, fruit kort aan en voeg vrijwel direct de oesterzwammen toe.
- Voeg de rozemarijn toe en bak even mee
- Breng op smaak met zout en peper.
Haal van het vuur en houd warm.
DE PRESENTATIE
- Leg een aantal rozeval aardappelen op het bord
- Trancheer a la minute de hertenrugfilet
- Leg 2 á 3 plakken er schuin bij de aardappeltjes
- Leg NAAST het vlees een spiegeltje van de jus
- NOOIT met jus overgieten, dat is zonde want dan kun je niet meer kiezen of je het vlees met of zonder saus wilt proeven!)
- Leg de oesterzwammen naast het vlees (gebruik de pincet eventueel)
- Smakelijk!





































