Boodschappenlijstje
- 4 moten kabeljauw (1 moot = 2 personen)
- Olijfolie
- Vis rub van Grate Goods
- 2 citroenen in dunne schijfjes
- Handje rookhout chips (beuk)
Tools en benodigdheden
Deze tools en smaakmakers heb je nodig om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!
- Houtpapier van Axtschlag
- Keukentouw
- Bakje lauwwarm water
Bereidingswijze
- Het houtpapier dien je eerst 15 minuten in het lauwwarm water te weken.
- Stel de kamado in op direct grillen en breng hem naar een lage temperatuur van 120 graden.
- Portioneer de kabeljauw in moten, laat het vel eraan zitten.
- Snijd de kabeljauw in moten van ca. 3 cm breed zodat het houtpapier er goed omheen gewikkeld kan worden.
- Smeer de moten in met olijfolie, wrijf ze licht in met visrub en leg er enkele schijfjes citroen op.
- Rol de moten voorzichtig in het houtpapier (let op de houtnerf anders breekt het, dus in de richting van de nerf) en sluit het met het keukentouw.
- Licht het rooster op (met de grid lifter) en gooi een handje rookhout tussen de gloeiende kolen.
- Leg daarna meteen de pakketjes op de kamado en sluit de kamado voor 8 – 10 minuten.
- Draai dan de pakketjes om en grill de andere zijde totdat het houtpapier droog is (ca. 5 min).
- Haal de vis uit het houtpapier, portioneer het en serveer zo snel mogelijk uit in de bamboe bakjes met een vorkje
Eet smakelijk!
































