Boodschappenlijstje
- 1 ossenhaas van min. 1 kg
- 1⁄2 fles rode wijn
- Takjes tijm en rozemarijn (blaadjes, grof gehakt)
- Of deze Italian Rub.
- Wat gedroogde chiliflakes, venkelzaadjes etc.
- Snuf gerookt paprikapoeder
- 1 kg grof zeezout
Tools en benodigdheden
Deze tools heb je nodig om je gerecht te bereiden!
- Gietijzeren rooster
- Theedoek
- Keukentouw
- Een grote bak
-
Meater PRO
€139,00
Bereidingswijze
160 C, direct (in het vuur)
- Pak een schone theedoek, leg in een bak en drenk deze geheel in de rode wijn.
- Vouw het doek open en strooi er een laagje zout overheen.
- Verdeel de kruiden op het zoutbed.
- Plaats het vlees er bovenop en vouw de theedoek strak op. Zorg ervoor dat er rondom zoutkorst zit
- Zet nu goed vast met het keukentouw.
- Plaats het pakket in de gloeiende kolen en laat het 9 minuten liggen.
- Draai nu het pakket om en laat het 7 minuten liggen. Neem het pakket uit de kolen
- Verwijder het doek voorzichtig en schraap al het zout van het vlees.
- Bekijk de garing m.b.v. de kernthermometer (doel kerntemperatuur is 45°C).
- Grill nu het vlees kort op het gietijzeren rooster voor een mooie grillstreep.
- Meet wederom de kerntemperatuur, doel kerntemperatuur 49 / 51 °C.
- Laat het vlees 5 minuten rusten onder een schone theedoek.
- Snijd het vlees in dunne plakken, haaks op de draad.
- Serveer uit….genieten maar van de pure smaak!
Eet smakelijk!

































