Boodschappenlijstje
- 1 kg Bavette uit 1 stuk
- Verse groene pesto (zie recept)
- 125 g zongedroogde tomaten
- 125 g groene olijven
- Parmezaanse kaas
- Pijnboompitten
- Olijfolie, zout, peper
- Basilicum plantje of bosje
- 1 teentje knoflook
- Beef rub (Grate Goods Steak Rub)
Tools en benodigdheden
Deze tools heb je nodig om je gerecht te bereiden!
- Barbecue tang
- Scherp mes en schaar
- Gietijzeren rooster
- Platesetter / conveggtor
- Kerntemperatuurmeter
- Kleine gietijzeren koekenpan
- Slagerstouw
- Keukenmachine
- Aluminium folie of butcher paper
-
15% korting
Bastard Silicone Tang
Oorspronkelijke prijs was: €16,95.€14,41Huidige prijs is: €14,41.
-
15% korting
Bastard Plate Setter Square Large
Oorspronkelijke prijs was: €93,95.€79,86Huidige prijs is: €79,86.
-
Meater PRO
€139,00
-
15% korting
Bastard Butcher Paper Roll
Oorspronkelijke prijs was: €27,95.€23,76Huidige prijs is: €23,76.
-
10% korting
Bastard Skillet 28cm
Oorspronkelijke prijs was: €65,95.€59,36Huidige prijs is: €59,36.
Bereidingswijze
Voorbereiding
- Neem de bavette en verwijder alle losse vliezen en vette randjes;
- Leg het vlees zo neer dat de draad haaks op je lijf staat. Overleg met de pitmaster! Bekijk samen het vlees en snijd het eventueel doormidden zodat deze makkelijker opgerold kan worden. Geen stuk is gelijk dus soms kunnen we ook 1 grote rol maken!
- Bestrooi het vlees licht met de rub en draai het om.
- Snijd van het slagerstouw 6 stukken van ong. 20 – 25 cm. Leg deze op een snijplank.
- Leg het vlees vervolgens op het slagerstouw.
PESTO MAKEN
- Rooster de pijnboompitten voorzichtig in een klein beetje olijfolie in de kleine koekenpan.
- Blijf erbij en beweeg de pan continue (BBQ handschoenen aan!). Ze bakken erg snel aan! Lichtbruin bakken anders worden ze bitter.
- Meng een flinke bos basilicum, parmezaanse kaas (in blokjes), 1 teentje knoflook en een flinke scheut olie met de afgekoelde pijnboompitten in de keukenmachine.
- Draai tot een gladde massa in de keukenmachine.
- Proef en breng op smaak met peper en zout.
Bavette oprollen
- Smeer de bavette dun in met de pesto.
- Snijd vervolgens de olijven in ringen en de zongedroogde tomaten in fijne reepjes en leg deze op de pesto.
- Rol de bavette op, knoop de bavette goed dicht en knip de uiteinden van het slagerstouw af.
BAVETTE ROLL GRILLEN
- Maak de kamado klaar voor direct grillen (op ca. 200°C) op het gietijzeren rooster.
- Grill de buitenzijde, maak er een mooi ruitpatroon op door 2 keer een kwartslag te draaien. Doe dit ook met de andere zijde.
- Als de buitenkant mooi gegrild is, leg het vlees dan even weg om te rusten.
- Bouw je kamado om naar indirect met behulp van de plate setter / conveggtor.
- Leg de gevulde bavette terug op het RVS rooster (nu dus indirect).
- Overleg met de pitmaster! Nu steek de Meater+ kernthermometer erin en breng de bavette rustig naar een kerntemperatuur van 51°C
- Als de kerntemperatuur bereikt is leg je de bavette rol van de kamado onder aluminiumfolie of butcher paper om even te rusten, ca. 5 minuten (de Meater+ geeft het aan).
- Zorg ervoor dat er bordjes / schaaltjes klaar staan en snijd dan de bavette roll in plakken van 1 cm en serveer direct uit.
Eet smakelijk!



































