Boodschappenlijstje
- 1000 g rundergehakt (voor ca 30 balletjes)
- 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 2 eieren, losgeklopt
- 100 gr paneermeel
- Zout en zwarte peper
- 1 teen fijngehakte knoflook
- Je favoriete BBQ-rub (wij gebruiken Duketown Smokers of TFS Magic Dust)
- 3 tl gedroogde oregano
- 30 plakken ontbijtspek
- BBQ-saus (The Fire Station – Fire & Spice)
Tools en benodigdheden
Deze tools en smaakmakers heb je nodig om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!
- Plate setter / ConvEGGtor
- Lekbak
- Kwastje
- Blokje rookhout (appel of kers)
- Evt. prikkertjes
- Kernthermometer
-
15% korting
Grill Guru Siliconen Kwast
Oorspronkelijke prijs was: €19,95.€16,96Huidige prijs is: €16,96.
-
Meater PRO
€139,00
-
9% korting
The Fire Station Fire & Spice BBQ Sauce
Oorspronkelijke prijs was: €10,99.€9,99Huidige prijs is: €9,99.
Bereidingswijze
Rundergehakt (MOO) is een balletje met spek (OINK) eromheen. Dat klinkt als een ontzettend goed idee…en dat is het ook! MOINK Balls zijn inmiddels een klassieker op de BBQ. In één hap vind je gehakt, spek, rub, saus en rooksmaak. Dit recept is voor ca. 30 MOINK Balls.
- Meng het gehakt met zout, knoflook, zwarte peper, de kaas, oregano, de eieren en het paneermeel.
- Maak KLEINE BALLETJES ter grootte van een golfbal. Het moet in 1 hap in je mond passen!
- Strooi er subtiel wat rub overheen en omwikkel de balletjes vervolgens met het spek.
- Bouw je kamado op voor indirect grillen (120 °C indirect): leg eerst alles klaar! Dan leg je een blokje rookhout tussen de kolen, hitteschild, lekbak erop en dan het grillrooster erop.
- Leg de balletjes dichtbij elkaar en sluit de kamado.
- Kijk na 35 – 45 minuten kort hoe het proces gaat, het spek moet krokant worden.
- Is het krokant? Dan kun je gaan lakken. Lak nu de MOINK Balls af met de Fire & Spice saus.
- Smeer de saus over de balletjes en laat ze dan nog 15 minuten garen in een dichte kamado.
- Leg de MOINK Balls op een bord en steek er de prikkers in.
- En…Attack!
Eet smakelijk!




































