Boodschappenlijstje
- 1 hele octopus
- 1 grof gesneden venkel
- 2 uien en 1 winterpeen
- 4 el olijfolie
- 3 blaadjes gedroogde laurier
- 1 tl peperkorrels
- 500 ml witte wijn + 500 ml water
- 1 tl paprikapoeder
- 0,5 tl cayennepeper poeder
- 1 el citroensap
Tools en benodigdheden
Deze tools heb je nodig om je gerecht te bereiden!
- Gietijzeren Dutch Oven
- Gietijzeren rooster
-
10% korting
Bastard Dutch Oven + Griddle Large
Oorspronkelijke prijs was: €76,95.€69,26Huidige prijs is: €69,26.
Bereidingswijze
160 °C – indirect voor het koken van de octopus
180 °C – direct voor het grillen
De voorbereiding
- Snijd de venkel in grove stukken.
- Pel en snijd de ui in vieren.
- Verhit een scheut olijfolie in de Dutch Oven en voeg de venkel, ui, octopus, laurierblaadjes, peperkorrels en de wijn toe.
- Laat de octopus ongeveer 90 minuten koken.
- Mocht de pan droog koken, voeg dan een scheutje water toe.
- Haal de octopus uit de pan en snijd in grove stukken.
De octopus grillen
- Nu kun je gaan grillen!
- Bestrijk de octopus met olijfolie.
- Grill in circa 5 minuten op de kamado .
- Haal het van de kamado en besprenkel de octopus met het sap van een halve citroen.
- Bestrooi als laatste de octopus met wat grof zout en paprikapoeder (of cayennepeper).
Eet smakelijk!
































