Boodschappenlijstje
- BBQ kwaliteit oesters (voor workshop 2 dozijn)
- 250 gr roomboter
- Snuf tellicherry peper
- Teentje knoflook, heel fijn gesneden
- Schijfje citroen (kwartjes)
- Bakje citroen cress
- Sauce pimenté d’Espelette
Tools en benodigdheden
Deze tools en smaakmakers heb je nodig om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!
- Grillrooster
- Oestermes
- Theedoek
Bereidingswijze
Oesters openmaken
- Voor het openmaken van oesters heb je een dubbelgevouwen theedoek en een oestermes nodig.
- Vouw de theedoek om de oesters en steek het oestermes in het scharnier tussen de twee schelphelften. Wrik het mes voorzichtig naar binnen en maak met een korte draaibeweging de schelp open. Snijd de boven- en onderschelp langs de kier van elkaar. Houd de oester recht om te voorkomen dat het vocht eruit loopt.
- Verwijder de platte schelp en snijd de oesters in de bolle oesterschelpen los. Haal al het evt. gruis eruit.
Bereiding van de oesters
- Smelt de boter in een pannetje op laag vuur, en doe de knoflook en de peper erbij. Zet apart.
- Zorg nu dat de kamado goed heet is en leg er dan alle oesters op. Sluit de kamado en wacht tot het vocht wat in de schelp zit gaat koken.
- Als het vocht kookt giet je langzaam de gesmolten boter in elke schelp. Laat de oesters nog even een paar minuten staan totdat ook de boter begint te koken. Dan haal je de oesters van de kamado.
- Serveer ze met een drupje van de hot sauce, een takje cress en leg er een schijfje (kwart) citroen zonder schil op.
- Lekker in 1 hap naar binnen slurpen samen met het smaakvolle vocht. Eet smakelijk!
Eet smakelijk!































