Boodschappenlijstje
- 32 gamba’s (Black Tiger maat 13 / 15 )
- Zonnebloemolie
- Koriander (vers)
- 2 teentjes knoflook
- Saus.Guru Tokyo High saus of Yakiniku Saus
- Sesamzaadjes
- Wakamé (Japans zeewier)
- Zout en zwarte peper uit de molen
Tools en benodigdheden
- Gietijzeren skillet of koekenpan
Bereidingswijze
Altijd lekker: gamba’s! Eenvoudig te bereiden en met een lekkere Aziatische twist! Dit recept is voor een workshop van 12 tot 16 personen. Indien je dit thuis wil bereiden, kun je de hoeveelheden p.p. verkleinen.
- Dep de gamba’s goed droog
- Begin parallel met het klaarzetten van de presentatie (lees onder)
- Hak de koriander fijn.
- Snijd de knoflook in superdunne schijfjes.
- Verhit de olijfolie in de koekenpan op de kamado.
- Bak vervolgens de knoflook zachtjes zodat ze smaak afgeven aan de olie (let op dat het niet verbrand).
- Voeg de gamba’s toe en strooi er een snufje zout en peper over.
- Zodra de gamba’s roze kleuren worden ze gaar, schep ze voorzichtig dan om tot ze helemaal gaar zijn.
- Voeg op het laatst een scheutje saus toe en bak kort mee en meng alle goed.
Presentatie
- Leg een beetje Wakame in het bootje.
- Leg hierop de gamba.
- Voeg een paar druppels Saus.Guru Tokyo High Saus toe.
- Maak af met een paar sesamzaadjes en wat gehakte koriander.
- Steek er een prikkertje in en….smullen maar!
Eet smakelijk!































