Boodschappenlijstje
- 1 rookworst
- 13 plakken gerookt ontbijtspek
- 100 gram roomkaas
- 70 gram zure room
- 40 gram geraspte kaas
- 1 el fijngehakte jalapeño
- 1 el BBQ rub
- BBQ saus (Fire ‘n Spice bijv.)
Tools en benodigdheden
Deze tools en smaakmakers heb je nodig om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!
- Plate setter / ConvEGGtor
- Lekbak
- RVS bakje
- Blokje rookhout (appel of kers)
- Evt. prikkertjes
- 1 spuitzak
-
9% korting
The Fire Station Fire & Spice BBQ Sauce
Oorspronkelijke prijs was: €10,99.€9,99Huidige prijs is: €9,99.
Bereidingswijze
De broodjes
- Snij de rookworst in plakken van 1cm dik.
- Verdeel de speklappen in 2 of 3 stukken, Je moet er een plakje rookworst mee kunnen omwikkelen.
- Wikkel een plakje spek om de worst en zet vast met een prikker. (doe dit met alle schijfjes worst).
- Doe de roomkaas, zure room, fijngehakte jalapeño, geraspte kaas en rub in een kom en meng goed.
- Vul de spuitzak met je roomkaasmengsel.
- Vul de pig shots (worst omwikkeld met spek) met het roomkaasmengsel en eindig eventueel met een stukje jalapeño peper voor wat extra pit.
- Zet de pig shots voor 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
- Bereid de Kamado op indirect grillen. Leg een blokje rookhout tussen de kolen, hitteschild, lekbak erop en dan het grillrooster erop.
- Rook de pig shots 45 – 60 minuten totdat de spek mooi krokant is geworden.
- Laat de pigshots 5 – 10 minuten afkoelen voordat je ze serveert.
Eet smakelijk!

































