Skip to content

Pizzadeeg recept voor Napolitaanse Pizza

Bulkrijs tijd:
2 uur op kamertemperatuur of tot het deeg verdubbeld is.

Rijping in de koelkast:
24 uur (in dough tray of afsluitbare bak).

Boodschappenlijstje

  • 898 gram bloem met een sterke W-Waarde
  • 584 ml lauw water 
  • 2,5 gram instant gist
  • 18 gram zout
Print dit recept

Tools en benodigdheden

Deze tools en smaakmakers heb je nodig om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Hoe maak je zelf Napolitaans pizzadeeg?

Laten we voorop stellen er is niet 1 recept “het beste recept! Bij het maken van pizzadeeg kan je met de ingrediënten variëren. Zo kan je spelen met de hydratatie (de hoeveelheid water), met de soort en hoeveelheid gist. Maar ook kan je spelen met de bulkrijs en de tijd dat het deeg in de koelkast kan rijpen.

Het recept dat we met jullie delen is een makkelijk hanteerbaar recept. Je kan dit maken met de hand of met de keukenmachine (wel eentje die 1,5 kilo deeg kan kneden).

  • Aantal deegbollen: 6 stuks van 250 gram
  • Hydratatie: 65%
  • Bulkrijs: 2 uur op kamertemperatuur of tot het deeg verdubbeld is.
  • Rijping in de koelkast: 24 uur (in Dough Tray of andere afsluitbare bak)

Stap 1.

Weeg de bloem af  doe die in de kom en maak een flinke kuil in het midden, giet hier het water in en doe de afgewogen gist erbij. Als je met de hand aan de slag gaat meng je het nu eerst met een houten spatel of lepel door elkaar.

Stap 2.

Begin met het kneden van het deeg, doe je dit met de hand dat kneed je net zo lang tot het deeg goed samen is gekomen, doe dan het zout erbij en kneed door tot het een soepele gladde bol deeg wordt. Doe je dit met de keukenmachine, gebruik dan de kneedhaak en kneed het deeg in het totaal 8 minuten. Doe na 4 minuten kneden wel het zout erbij.

Stap 3.

Dek de kom met deeg af met huishoudfolie en zet het weg op minimaal kamertemperatuur (mag ook iets hoger zijn).

Stap 4.

Haal het deeg uit de kom en doe het op een werkblad dat licht bestoven is met bloem. Pak je deegsteker en weeg 6 stukken deeg af van 250 gram

Stap 5.

Maak er via de techniek (die je leert tijdens onze Pizza Workshop) zes bollen van die goed op spanning zijn gebracht. Daarna doe je ze in de krat en zet ze voor 24 uur in de koelkast op 5 graden. Na 24 uur haal je de krat 4 uur voor je ze gaat gebruiken uit de koelkast en laat je ze op kamertemperatuur komen.

Eet smakelijk!

Maak het samen met The Fire Station.

Met deze tools maak je dit recept.

Back To Top

Voorwaarden levering en / of montage

Gratis levering, zelf monteren.

Kies je voor gratis levering en zelf monteren dan leveren we binnen 2 werkdagen, altijd in overleg. Na het plaatsen van je bestelling ontvang je een mail van onze planning met een voorstel. Op de dag van levering zelf zetten we het pakket veilig bij je thuis. Je monteert, met behulp van de juiste handleiding, alles zelf.

Gemonteerd geleverd.

Kies je voor “gemonteerd geleverd” dan ontvang je je aankoop volledig gemonteerd thuis.

Het voordeel van gemonteerd leveren: je hoeft niets te doen, je hebt geen afval en je kunt meteen aan de slag met je aankoop.

Kortom, geen stress en meteen genieten van je aankoop. 

Let op: We monteren in onze werkplaats niet op locatie! Gemonteerd leveren duurt langer dan normale levering. De levertijd gaat in overleg per mail. Reken op  3 tot 6 werkdagen.

Gemonteerd leveren kost € 85,00.

Voor een buitenkeuken is het tarief € 160,00.

Voorwaarden montage:

  • SOLO modellen worden niet in zelfbouw of elders aangekochte meubels geplaatst.
  • Planning montage + levering gaat op basis van route en montageplanning.
  • Er wordt altijd persoonlijk contact met je opgenomen voor de levering.
  • Uitsluitend horizontaal, moet het een verdieping op, neem dan eerst contact op. 
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
De waardering van firestation.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 723 reviews.
Winkelwagen
Winkelwagen