Boodschappenlijstje
- 1 kg buikspek zonder zwoerd
- 2 el rub (met paprika)
- 2 el mosterd (Dion)
- 2 el bruine basterdsuiker
- 2 el honing
- 8 el BBQ saus (bv SBR honey)
- 15 gram roomboter
Tools en benodigdheden
Deze tools en smaakmakers heb je nodig om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!
- Grillrooster
- Heat Deflector
- Drip pan / Alufolie
- Aluminiumfolie
- Rookhout Chunks (The Fire Station Appel)
Bereidingswijze
- Snijd je buikspek in blokken van 5×5 centimeter.
- Smeer de blokjes in met mosterd en strooi nu de rub over de blokjes. Zorg dat alles bedekt is.
- Bereid je kamado voor op indirect verhitten (±130c)
- Doe er wat rookhout bij en vergeet vooral de lekbak niet!
- Leg de buikspek op je rooster en laat het 2,5 uur roken.
- Haal de buikspek van de kamado en leg ze in een RVS bak (of aluminium schaaltje)
- Snij de boter in plakjes en verdeel dit tussen het buikspek.
- Strooi de bruine suiker over het vlees en verdeel de honing erover.
- Bedek je bakje met aluminiumfolie en zet deze terug op de kamado voor ongeveer 1,5 uur.
- Haal de Burnt Ends van de kamado af en schep ze over in een ander bakje of giet het vet af.
- Giet de BBQ saus over de Burnt ends en laat ze nog 15 minuten karameliseren!
Eet smakelijk!


































