Boodschappenlijstje
- 1 kilo scheermessen
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- Frambozenazijn
- Handje bladpeterselie, fijngehakt
- Olijfolie
- Peper en zout
- Citroen
Tools en benodigdheden
Deze tools heb je nodig om je gerecht te bereiden!
- Grillrooster
Bereidingswijze
- Leg de scheermessen eerst een kwartiertje in een ruime bak water met wat zout. Zo kunnen ze eventuele restjes zand uitspugen.
- Maak ondertussen de vinaigrette.
- Snipper de rode ui héél fijn en leg deze in een bakje.
- Schenk azijn over de uitjes tot deze helemaal onder staan.
- Laat een uurtje staan. Zo krijg je mooie roze uitjes.
- Nu kun je de scheermessen openen. Steek een keukenmes via de bovenkant in de schelp en snijd langs de bovenzijde.
- Klap het scheermesje vervolgens open. Dep ze droog met wat keukenpapier als ze te nat zijn. Anders gaan ze koken in plaats van grillen en worden ze taai.
- Besprenkel de scheermessen met wat olijfolie en leg ze met de open kant direct op de kamado.
- Check na tien seconden of ze al grill streepjes krijgen.
- Zo Ja? Keer ze dan om. Laat de scheermessen zo ook nog een paar seconden liggen.
- De scheermessen zijn gaar als je het vocht in de schelp ziet bubbelen.
- Ze hoeven dus echt maar héél kort op de barbecue!
- Dien de scheermessen op met nog wat lekkere olijfolie, peper, zout, de vinaigrette en wat fijngehakte peterselie.
- Knijp er eventueel nog wat partjes citroen over uit.
- Direct opeten!
Eet smakelijk!































