Boodschappenlijstje
- Boston Butt of procureur (2 tot 4 kg)
- Duketown Smokers Rub
- The Fire Station Fire ‘n Spice saus
- 1 pak Appelsap of Cola
- 400 gram Coleslaw
- Broodjes (witte bolletjes)
Tools en benodigdheden
Deze tools en smaakmakers heb je nodig om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!
- Grillrooster
- Heat Deflector / ConvEGGtor
- Drip pan
- Vershoudfolie
- Aluminiumfolie of Butcher Paper
- Meater+ kernthermometer
- Rookhout: appel of kers
-
15% korting
Bastard Silicone Tang
Oorspronkelijke prijs was: €16,95.€14,41Huidige prijs is: €14,41.
Een heerlijke Sloppy Pulled Pork om je vingers bij af te likken. Geduld is het hoofdingrediënt van dit heerlijke gerecht.
Bereidingswijze
130 °C, indirect
- Rub de Boston Butt royaal in en pak in met vershoudfolie.
- Leg je vlees in een schaal en laat deze 1 nacht in de koelkast intrekken.
- Bereid je kamado voor op indirect verhitten (±130c). Doe er 2 blokken rookhout bij en vergeet vooral de lekbak niet op je hitteschild te zetten!
- Rook de Boston Butt tot een kerntemperatuur van 60 graden en begin dan met lakken van je vlees.
- Lak het vlees ieder kwartier tot hij een kerntemperatuur heeft van 74 graden.
- Haal je Boston Butt van de kamado en pak deze in de butcher paper / aluminiumfolie.
- Vergeet niet om er 4 eetlepels appelsap of cola bij te doen.
- Leg je het terug op de kamado en haal hem eraf bij een kerntemperatuur van 92 garden.
- Leg het vlees in een schaal en laat deze even afkoelen.
- Nu het vlees nog warm is gaan we pullen.
- Verwijder te grote stukken vet en pluk het vlees in mooie draden.
- Doe de pulled pork in een Dutch oven of ovenschaal en maak de deze nu op smaak met wat cola/appelsap en de BBQ saus.
- Rooster je broodjes even kort en beleg ze met Coleslaw.
- Beleg het broodje nu met je Sloppy pulled pork en schenk er nog wat saus over.
- ENJOY!
De pulled pork die overblijft bewaren we voor een volgende keer want weggooien is zonde!
Gemiddelde bereidingstijd: 4 tot 5 uur



































