Boodschappenlijstje
- 2 kg runderwangetjes
- 4 witte uien
- Roomboter, Peper en zout
- Angus and Oink Garlic + Herb Rub
- 2 kruidnagels, 3 jeneverbessen
- 2 flesjes BLUSWATER bier
- Oude witte boterhammen
- 2 eetlepels DIJON mosterd
- 2 eetlepels bruine suiker
Tools en benodigdheden
- Grote Dutch Oven
- Houten lepel
-
15% korting
Petromax Houten Lepel
Oorspronkelijke prijs was: €5,49.€4,67Huidige prijs is: €4,67.
How to Grill
- Pel de uien en snipper ze fijn.
- Pel de knoflook en plet de teentjes tot pulp.
- Zet de Dutch Oven op de kamado op een matig vuur en smelt een klont boter erin.
- Fruit de ui en de geplette knoflook in de hete boter.
- Hal van het vuur en zet even apart.
- Bekijk de wangen, zijn deze al ontvliesd?
- Zo niet, ontvlies de wangen. Laat er wel wat vet aan zitten.
- Bestrooi ze met de rub.
- Grill de wangen vervolgens kort boven een direct vuur.
- Ze hoeven niet te gaar te worden, we willen alleen een lekkere grillsmaak aan de buitenzijde toevoegen.
- Haal ze van de kamado en snijd nu de varkenswangen in blokjes zoals bij regulier stoofvlees (formaat poulet, 2 x 2 cm).
- Kruid het gesneden vlees ruim met peper en zout.
- Zet nu de Dutch Oven met ui / knoflookmengsel indirect op de kamado.
- Voeg de poulet van wang toe aan de pan.
- Voeg 2 laurierbladeren, de tijm, de kruidnagels en de jeneverbessen toe (later eruit halen!)
- Strooi de suiker erbij.
- Bak het geheel al roerend aan.
- Nu gaan we het bier toevoegen!
- Giet eerst een kwart flesje in de hete pan en roer hiermee aanbaksels los. SMAAK!
- Giet daarna het restant van het bier in de pan.
- Smeer het brood in met de mosterd (wees niet te zuinig) en leg het boven op het stoofvlees (mosterd naar beneden).
- Sluit de Dutch Oven af en breng de kamado naar 160 graden.
- Kijk na 1 uur en roer even door.
- Alles moet zachtjes koken.
- In totaal staan de wangen minimaal 2 uur te sudderen.
- Haal na anderhalf uur het deksel van de Dutch Oven
- Het vocht kan nu gaan inkoken en zo maken we de saus.
- Is het vlees zacht en valt het uit elkaar dan is het gerecht klaar
- Is de saus nog te vloeibaar, laat dan het gerecht zonder deksel doorkoken.
- Om het sneller in te laten dikken: meng water met bloem, roer dit goed door en voeg het toe aan de massa. Zo wordt het sneller dik.
Proef en voeg nog naar smaak peper en zout toe en serveer het samen met de
gratin en de biet.
Boodschappenlijstje
- 1 kg aardappelen, vastkokend
- 4 eieren
- 250 milliliter kookroom
- 250 milliliter melk
- 2 tenen knoflook
- Geraspte kaas
- Peper en zout
- The Fire Station Magic Dust Rub
- Paneermeel
Tools en benodigdheden
- Gietijzeren skillet
- Dunschiller
-
11% korting
Bastard Skillet 28cm
Oorspronkelijke prijs was: €65,95.€58,70Huidige prijs is: €58,70.
Dit gerecht heeft de tijd nodig omdat de aardappels rauw zijn. Snij ze daarom niet te dik, hoe dunner hoe sneller ze gaar zijn.
How to Grill
- Hak de knoflook heel fijn.
- Schil de aardappels en snijd in megadunne schijfjes.
- Leg de aardappels dakpansgewijs in de skillet. Zo blijft er ruimte tussen de aardappelen en kan het eimengsel goed ertussen lopen.
- Breek de eieren in een schaal en mix met de melk en de room.
- Breng op smaak met peper, ruim zout en de rub.
- Giet het eimengsel over de aardappelen.
- Schud zachtjes zodat alles opgevuld is met het mengsel.
- Bestrooi de aardappelen met wat geraspte kaas en een beetje paneermeel voor een mooi bruin korstje.
- Bereid je kamado voor op indirect en breng naar een temperatuur van 180 graden.
- Zet in het midden van de kamado en bak minimaal 1 uur.
- Kijk even na 30 minuten, prik even met een vork of prikker na een uur.
Boodschappenlijstje
- 1 kg rode biet
- Geitenkaas, naturel, 48+
- Honing
- Tijm / Rozemarijn
- Zwarte peper en zout
Tools en benodigdheden
- Platte skillet
- Aluminium folie
- Rookhout Esdoorn
- ConvEGGtor / plate setter
How to Grill
- Was de rauwe bieten goed schoon en dep ze helemaal droog.
- Verwarm de kamado naar 180 graden.
- Leg er een blokje rookhout in en leg meteen de platesetter erin met daarop het rooster met de bieten.
- De temperatuur in je kamado zal zakken!
- Rook ze 45 minuten tot 1 uur.
- Haal de bieten uit de kamado.
- Test of ze zacht zijn, snijd dan de bieten kruislings boven op in.
- Zet de biet open en vul het met geitenkaas.
- Strooi er wat zout, peper en tijmblaadjes op
- Zet de bietjes op de platte skillet en zet terug in de kamado
- Laat de geitenkaas smelten
- Haal ze eruit en sprenkel er wat honing overheen, subtiel.




































