Boodschappenlijstje
- 1 stuk van 1,5 kilo sukade zonder zeen
- Zout / Peper / Olijfolie
- Bosje verse peterselie / verse oregano
- 3 (roma) tomaten en 1 verse rode peper
- 3 rode puntpaprika’s
- 2 tenen knoflook en 1 rode ui
- 2 – 3 el rode wijnazijn
- 1 limoentje
- 2 tl paprikapoeder (gerookt)
Tools en benodigdheden
Deze tools heb je nodig om je gerecht te bereiden!
- Gietijzeren rooster
- Kernthermometer
-
Meater PRO
€139,00
Bereidingswijze
Sukade voorbereiden: bekijk altijd eerst het vlees goed, een sukade moet je splitsen en ontvliezen! Begin pas met grillen als de chimichurri klaar is.
Sukade
- Rub het vlees met grof zout en het gerookte paprikapoeder en laat 15 min. intrekken.
- Verwarm je kamado en het gietijzeren rooster tot 220°C.
- Leg nu het vlees op de hete kamado.
- Draai na 2,5 minuut het vlees om en grill nu de andere kant voor 2,5 minuut.
- Draai het vlees nu weer om en leg hem een kwartslag gedraaid op het rooster. Zo krijg je die mooie ruitjes in het vlees. Dit is niet alleen mooier maar zorgt ook voor veel BBQ smaak.
- Nu weer voor 2,5 minuut en dan ook de andere kant 2,5 minuut.
- Nu is het belangrijk om de kerntemperatuur in de gaten te houden. Deze zegt alles over de garing van het vlees. We gaan voor 50 – 52 graden voor medium rare.
- Laat het vlees nu rusten! Minimaal 5 tot 10 minuten, zo kunnen alle vleessappen terug naar de kern trekken.
- Trancheer (dus dunne plakjes) het vlees. Let op dat je tegen de draad in snijd anders blijf je kauwen op het vlees.
- Bestrooi het vlees nog met een extra snuf zeezout en wat zwarte peper.
Rode Chimichurri
- Was en droog de rode puntpaprika’s en leg ze in de kolen van de kamado
- Laat ze zwart blakeren en draai ze af en toe om.
- Als ze zwart en zacht zijn haal je ze eruit en laat je ze 5 minuten rusten en afkoelen (let op heet!) daar ontdoe je ze van de zwarte schil en van de zaadlijsten. Laat even afkoelen.
- Neem nu alle ingrediënten behalve de olijfolie en de limoen en stop ze in de keukenmachine.
- Draai nu alles tot de gewenste structuur is bereikt. Het mag een beetje grof blijven.
- Smaken verschillen dus houd wat azijn achter en controleer op smaak.
- Voeg vervolgens de olijfolie toe en meng het geheel tot een mooie massa is ontstaan.
- Breng het geheel op smaak met versgemalen peper en zout en pers er wat limoensap erover uit.
- Wederom proeven en afsmaken tot de juiste smaak.
Leg een aantal plakjes getrancheerde sukade in een houten bootje en dresseer met een beetje chimichurri.
Eet smakelijk!
































