Boodschappenlijstje
Voor de tarte tatin:
- 3 goudrenetten
- 200 gr suiker
- 50 gr water
- 50 gr boter
- 4 plakken bladerdeeg
Gerookte karamelsaus:
- 200 gr suiker
- 75 ml water
- 125 ml slagroom
- 20 gr roomboter
- Houtsnippers
Tools en benodigdheden
Deze tools heb je nodig om je gerecht te bereiden!
- Gietijzeren koekenpan
Bereidingswijze
De tarte tatin
- Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis.
- Verhit de kamado tot 220 °C.
- Maak in een skillet (gietijzeren koekenpan) karamel van de suiker en water, als de karamel lichtbruin is voeg dan de boter toe en haal van de kamado.
- Druk de appels met de bolle kant naar beneden in de karamel.
- Dek af met het bladerdeeg.
- Bak de tarte tatin indirect in de barbecue op 220°C circa 35 minuten, voeg een handje rooksnippers (chips) toe.
Voor de karamelsaus
- Voeg suiker en water samen in een skillet en kook tot karamel.
- Als de karamel licht bruin is voeg je boter en room toe.
- Blijf zachtjes verhitten tot de suiker opgelost is en de saus de gewenste dikte heeft.
- Rook de karamelsaus 6 á 7 minuten op de kamado.
- Roer halverwege een keertje door.
- Serveer warm en met een bolletje vanille-ijs!
Eet smakelijk!






























