Boodschappenlijstje
- 1 Tomahawk
- 2 groene jalapeno’s
- 1 rode peper
- 1 bos platte peterselie
- 4 tenen knoflook
- 160 ml olijfolie
- 70 ml witte wijnazijn
- 1 eetlepel grof zeezout / peper uit de molen
Tools en benodigdheden
Deze tools en smaakmakers heb je nodig om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!
- Handschoenen
- Prik kernthermometer
- Butcher Paper
-
15% korting
Bastard Butcher Paper Roll
Oorspronkelijke prijs was: €27,95.€23,76Huidige prijs is: €23,76.
Bereidingswijze
Voordat we de Tomahawk gaan grillen, maken we eerst de chimichurri. Hoe langer deze staat, hoe lekkerder deze wordt. Vandaag overwinnen we onze angst om een lekker stuk vlees rechtstreeks op de kolen te bereiden.
Bereiding Chimichurri
- Snipper alles fijn (we snijden alles met het mes en niet met de keukenmachine)
- Laat bij de pepers en zaadjes erin zitten voor wat extra pit.
- Smaken verschillen dus houd wat azijn achter en controleer op smaak.
- Voeg vervolgens de olijfolie toe en meng het geheel tot een mooie massa is ontstaan.
- Wederom proeven en afsmaken tot de juiste smaak.
Bereiding tomahawk
- Rub het vlees met grof zout en laat ±15 min. intrekken.
- Pak het bot in met aluminiumfolie tegen verbranding
- Verwarm je kamado tot 220°C. en zorg voor een vlak, gloeiend rood, kolenbed
- Overwin nu je angst (mocht het lastig zijn, zing dan het nummer: Geef mij je Angst”. Dit helpt waarschijnlijk niet maar niet geschoten altijd mis).
- Leg de Tomahawk nu zo plat mogelijk op de kolen zodat hij gelijkmatig verwarmd wordt.
- Verhit de Tomahawk nu ongeveer 5 minuten en draai deze dan om.
- Bak dan nogmaals 4 a 5 minuten en meet de kerntemperatuur.
- Als de kerntemperatuur 54 graden is, halen we de steak van de kolen. Hij is momenteel medium/rare gebakken. laat de steak onder de folie 5 a 10 minuten rusten en…..hoppa: de Perfecte Steak
- Bestrooi het vlees nog met een extra snuf zeezout en eventueel met wat zwarte peper.
Eet smakelijk!

































