Skip to content

Tomahawk Caveman Style met groene Chimichurri

220 °C

45 minuten

Niet pittig

Boodschappenlijstje

  • 1 Tomahawk
  • 2 groene jalapeno’s
  • 1 rode peper
  • 1 bos platte peterselie
  • 4 tenen knoflook
  • 160 ml olijfolie
  • 70 ml witte wijnazijn
  • 1 eetlepel grof zeezout / peper uit de molen
Print dit recept

Tools en benodigdheden

Deze tools en smaakmakers heb je nodig om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

  • Handschoenen
  • Prik kernthermometer
  • Butcher Paper

Bereidingswijze

Voordat we de Tomahawk gaan grillen, maken we eerst de chimichurri. Hoe langer deze staat, hoe lekkerder deze wordt. Vandaag overwinnen we onze angst om een lekker stuk vlees rechtstreeks op de kolen te bereiden.

Bereiding Chimichurri

  • Snipper alles fijn (we snijden alles met het mes en niet met de keukenmachine)
  • Laat bij de pepers en zaadjes erin zitten voor wat extra pit.
  • Smaken verschillen dus houd wat azijn achter en controleer op smaak.
  • Voeg vervolgens de olijfolie toe en meng het geheel tot een mooie massa is ontstaan.
  • Wederom proeven en afsmaken tot de juiste smaak.

Bereiding tomahawk

  • Rub het vlees met grof zout en laat ±15 min. intrekken.
  • Pak het bot in met aluminiumfolie tegen verbranding
  • Verwarm je kamado tot 220°C. en zorg voor een vlak, gloeiend rood, kolenbed
  • Overwin nu je angst (mocht het lastig zijn, zing dan het nummer: Geef mij je Angst”. Dit helpt waarschijnlijk niet maar niet geschoten altijd mis).
  • Leg de Tomahawk nu zo plat mogelijk op de kolen zodat hij gelijkmatig verwarmd wordt.
  • Verhit de Tomahawk nu ongeveer 5 minuten en draai deze dan om.
  • Bak dan nogmaals 4 a 5 minuten en meet de kerntemperatuur.
  • Als de kerntemperatuur 54 graden is, halen we de steak van de kolen. Hij is momenteel medium/rare gebakken. laat de steak onder de folie 5 a 10 minuten rusten en…..hoppa: de Perfecte Steak
  • Bestrooi het vlees nog met een extra snuf zeezout en eventueel met wat zwarte peper.

Eet smakelijk!

Back To Top

Voorwaarden levering en / of montage

Gratis levering, zelf monteren.

Kies je voor gratis levering en zelf monteren dan leveren we binnen 2 werkdagen, altijd in overleg. Na het plaatsen van je bestelling ontvang je een mail van onze planning met een voorstel. Op de dag van levering zelf zetten we het pakket veilig bij je thuis. Je monteert, met behulp van de juiste handleiding, alles zelf.

Gemonteerd geleverd.

Kies je voor “gemonteerd geleverd” dan ontvang je je aankoop volledig gemonteerd thuis.

Het voordeel van gemonteerd leveren: je hoeft niets te doen, je hebt geen afval en je kunt meteen aan de slag met je aankoop.

Kortom, geen stress en meteen genieten van je aankoop. 

Let op: We monteren in onze werkplaats niet op locatie! Gemonteerd leveren duurt langer dan normale levering. De levertijd gaat in overleg per mail. Reken op  3 tot 6 werkdagen.

Gemonteerd leveren kost € 85,00.

Voor een buitenkeuken is het tarief € 160,00.

Voorwaarden montage:

  • SOLO modellen worden niet in zelfbouw of elders aangekochte meubels geplaatst.
  • Planning montage + levering gaat op basis van route en montageplanning.
  • Er wordt altijd persoonlijk contact met je opgenomen voor de levering.
  • Uitsluitend horizontaal, moet het een verdieping op, neem dan eerst contact op. 
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
De waardering van firestation.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 725 reviews.
Winkelwagen
Winkelwagen