Boodschappenlijstje
- 1/2 zalmzijde
- Bruine suiker
- 4 eetlepels Saus.Guru Honey Mustard BBQ Sauce
- 4 eetlepels Dion mosterd
- 6 halve citroenschijfjes
Tools en benodigdheden
Deze tools en smaakmakers heb je nodig om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!
- Grillrooster
- Rookplank (bij voorkeur Cederhout)
-
10% korting
Bastard Rookplank Cedar
Oorspronkelijke prijs was: €16,95.€15,26Huidige prijs is: €15,26.
Bereidingswijze
Met zalm kun je alle kanten op. Een van onze favorieten is zalm op een cederhouten plankje. Deze techniek komt van de Amerikaanse indianenstammen waar zalm en cederhout vroeger in overvloed was.
- Week de plank in een bak met water. Minimaal 30 minuten, langer is beter.
- Leg de zalm met het vel op de rookplank.
- Snijd door het midden een snede. Snijd niet tot het vel maar halverwege.
- Meng de delen saus en mosterd en smeer de zalm in. Besprenkel daarna met bruine suiker.
- Steek nu de halve citroenschijfjes achter elkaar in de snede.
- Steek de kamado aan en breng deze naar zo’n 200°C.
- Leg de rookplank met de zalm op het rooster boven het vuur.
- Na 20 minuten zullen de suikers gaan karamelliseren en is je je zalm klaar.
- De cederhoutsmaak is nu subtiel in de zalm getrokken wat een heerlijke rooksmaak geeft..
- Spoel de plank goed af en bekijk de brandschade aan de onderzijde. Misschien kan je het plankje vaker gebruiken.
Eet smakelijk!
































