Toont alle 6 resultaten
-
15% korting
Bastard Spare Rib Rek Deluxe
Oorspronkelijke prijs was: €44,95.€38,21Huidige prijs is: €38,21. -
15% korting
Big Green Egg Ribs & Roasting Rack Large
Oorspronkelijke prijs was: €56,50.€48,03Huidige prijs is: €48,03. -
15% korting
Big Green Egg Ribs & Roasting Rack Small
Oorspronkelijke prijs was: €44,95.€38,21Huidige prijs is: €38,21. -
15% korting
Kamado Joe Sparerib Rek
Oorspronkelijke prijs was: €29,90.€25,42Huidige prijs is: €25,42. -
15% korting
Monolith Sparerib Rek
Oorspronkelijke prijs was: €26,90.€22,87Huidige prijs is: €22,87.
Waarom een spare rib rek?
Dat spareribs super lekker zijn dat is algemeen bekend. Zo lekker, dat je er gewoon steeds meer van wil! En spare ribs eet je eigenlijk nooit alleen, het is super gezellig om met meerdere mensen heerlijk te kluiven. Daarvoor is een spare rib rek ontzettend handig! Als je een liefhebber bent van spare ribs dan moet je zo’n rekje echt toevoegen aan je accessoires. Doordat je de ribs naast elkaar in het rek plaatst kan de stroom warme lucht en rook veel beter langs het vlees gaan. Hierdoor worden de ribben gelijkmatig gegaard en nog veel lekkerder!
Verschillende soorten
Wanneer je graag met spare ribs aan de slag wil gaan op jouw kamado, is het natuurlijk wel belangrijk dat je het juiste rekje tot je beschikking hebt. Heb je bijvoorbeeld een groot formaat kamado met een rooster vanaf 46 centimeter? Dan is het Sparerib Rek Deluxe van The Bastard een goede keuze. In dit rek kun je wel 6 grote ribben in kwijt! Heb je een compacte kamado? Dan is de Rib Rack Small van Big Green Egg. In dit wat kleinere rekje kun je 4 ribs tegelijkertijd laten garen. Een extra voordeel van een rib rack is dat je er niet alleen spareribs mee kan bereiden, maar wanneer je het rek omdraait kun je er bijvoorbeeld ook perfect een rollade of grote stukken vlees op garen. Een accessoire met meerdere mogelijkheden dus!
3-2-1 spare ribs
De echte spare ribs liefhebbers die weten dit wel, de allerlekkerste spare ribs bereid je volgens de 3-2-1 methode. Met deze methode zorg je er namelijk voor dat je van die heerlijke ‘fall of the bone’ ribs krijgt. Deze zijn eigenlijk ontzettend makkelijk te bereiden, met de 3-2-1 methode. Hiervoor ga je dus in 3 verschillende fase’s werken. In de 1e fase laat je de ribs 3 uur roken. In fase 2, 2 uur stomen. In fase 3 gaan de ribs nog 1 uur garen op de kamado en ga je de ribs lakken. Dit is een snelle uitleg van de 3-2-1 methode. Wil je graag het uitgebreide recept? Bekijk deze dan hier!