Heel veel BBQ's onder één dak | Leerzame kamado workshops | Online én offline shoppen | De mooiste BBQ Shop van Nederland
Ga naar hoofdinhoud

Vilt

Wees op tijd met het vervangen van je kamado vilt!

Het is van groot belang dat het vilt op je kamado goed afsluitend is. Het zorgt er namelijk voor dat de warmte binnenin je dome blijft, wat zorgt voor een mooie en constante temperatuur. Daarnaast zorgt kamado vilt ook voor demping van het keramiek. Wanneer het vilt na intensief gebruik gaat slijten, moet je ervoor zorgen dat je het vilt tijdig vervangt!

Verschillende soorten kamado vilt

Bij The Fire Station vind je verschillende soorten vilt, welk soort jij nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van de kamado die je hebt. Kijk daarbij naar zowel het merk als het formaat van de kamado. Heb je een Bastard kamado? Dan maak je gebruik van Infinity Gastket vilt. Op een Kamado Joe gebruik je dan weer Fiberglass. Doordat er zoveel verschillende soorten kamado vilt zijn, is het belangrijk dat je jezelf goed laat informeren. Daar helpen we jou uiteraard graag mee! Twijfel je over welk vilt geschikt is voor jouw kamado? Neem dan even contact op met The Fire Station via mail, chat of telefoon. We helpen je graag met het maken van de juiste keuze!

Waarom vervangen?

Een kamado wordt natuurlijk warm wanneer je hierop gaat werken. Door deze hitte wordt het vilt na verloop van tijd steeds dunner. Op een gegeven moment is je vilt zo dun dat je kamado minder goed sluit en daardoor niet meer luchtdicht is. Voor het reguleren van je temperatuur is dit natuurlijk erg vervelend, deze wil je namelijk constant houden. Wanneer het vilt op de kamado te dun is geworden ga je dus valse lucht aantrekken waardoor die temperatuur niet meer goed te reguleren valt. Dat is de reden dat het erg belangrijk is dat je tijdelijk je kamado vilt vervangt. Let wel op dat je hier wel eventjes de tijd voor neemt. Wanneer je het vilt namelijk niet zorgvuldig vervangt kan het na een paar keer weer loslaten. Dat is natuurlijk ontzettend zonde!

Vilt vervangen

Wanneer je het vilt gaat vervangen is het belangrijk dat je in de eerste plaats het oude vilt volledig verwijdert. Dit kan het beste met een krabber of stanleymes. De resten van het vilt dit achter blijven op de kamado maak je vochtig met aceton of alcohol. Laat dit eventjes intrekken en krab vervolgens de resten er volledig af. Daarna moet de kamado volledig drogen (minstens een uur) zodat de aceton of alcohol is vervlogen. Daarna plak je het nieuwe viltje zorgvuldig op de rand van de basis en op de deksel. Wanneer dit is gelukt knip je het vilt af. Zorg er wel voor dat je een paar millimeter verder dan het einde knipt zodat het einde over het begin heen valt. Hierdoor creΓ«er je wat speling. Daarna is je vilt vervangen en kun je weer lekker aan de slag op een frisse kamado!

Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰
De waardering van firestation.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 641 reviews.
Winkelwagen