Wat maakt de Konro Grill zo bijzonder?
In de 18e eeuw werd deze unieke BBQ, uiteraard in Japan, ontwikkeld. In eerste instantie dienden deze roosters als verwarmingstoestellen. Na verloop van tijd kwam men erachter dat deze grills ook uitermate geschikt waren om yakitori en andere etenswaren op te grillen. Na verloop van tijd transformeerden deze verwarmingstoestellen dan ook tot kooktoestellen, de Konro Grill was geboren! De originele Konro is gemaakt van diatomeeënaarde. Dit materiaal heeft het natuurlijk vermogen om warmte te verspreiden en extreem goed vast te houden. Naast het grillen van de de bekende yakitori (kipspiesjes), kun je met deze Grill nog veel meer! Je kunt heerlijk aan de slag gaan met bijvoorbeeld het bereiden van wagyu, ribeye, varkensvlees, garnalen of coquilles. Liever een avondje vegetarisch grillen? Ook groente roosteren of andere vega maaltijden bereiden kan gemakkelijk op deze Japanse grill!
Binchotan houtskool
Wanneer je het optimale uit je Yakitori grill wil halen, maak je gebruik van een speciaal soort houtskool: Binchotan houtskool. Deze traditionele Japanse houtskool wordt geproduceerd van de Ubame eik. Deze unieke houtskool wordt maar op een paar plekken in het zuidwesten van Japan geproduceerd. Door de lokale bevolking wordt deze houtskool in grote kleiovens met de hand gemaakt. Tijdens dit proces wordt het vocht langzaam uit het hout getrokken. Dit maakt deze houtskool zo’n speciaal product. Omdat dit zo speciaal is, is het ook een duur product. Gelukkig vind je bij The Fire Station ook verschillende goedkopere varianten. Deze hebben dezelfde eigenschappen als de originele Binchotan maar hebben een lagere prijs.
Kom eens langs!
Ben je nieuwsgierig geworden naar deze bijzondere grill, maar zou je deze graag eerst in het echt willen bekijken? Kom dan eens een kijkje nemen in onze BBQ shop in Kaatsheuvel. Hier hebben we een speciaal ‘Japans hoekje’ ingericht waar je verschillende formaten van de Konro Grill kan bewonderen, maar ook de verschillende soorten Binchotan houtskool en diverse Japanse smaakmakers. Wil je liever online je vraag stellen? Je kunt ook altijd een bericht sturen via de chat, een e-mail sturen of even bellen. Je komt dan altijd in contact met een BBQ expert die je kan helpen met al je vragen!