Heel veel BBQ's onder één dak | Leerzame kamado workshops | Online én offline shoppen | De mooiste BBQ Shop van Nederland
Ga naar hoofdinhoud

Monolith Avantgarde

De Monolith Avantgarde, Het allernieuwste Monolith topmodel!

Het innovatieve kamado merk Monolith heeft weer een absoluut pareltje afgeleverd. Met topmodel Avantgarde introduceren ze een volledig nieuw ontwikkelde kamado op de markt. Dit model is ontstaan door te streven naar perfectie en de hoogste kwaliteit, we presenteren u graag: de Monolith Avantgarde! Deze bijzondere kamado is voorzien van een aantal nieuwe features die het werken op deze kamado nog mooier en leuker maken. Verkrijgbaar in 2 verschillende maten: Avantgarde Classic en Avantgarde LeChef.

Toont alle 4 resultaten

Wat is de nieuwe Avantgarde Serie?

De Avantgarde Serie is de nieuwste ontwikkeling van MONOLITH, het Duitse Kamado merk. Het is gebaseerd op de nog steeds technisch geavanceerde PRO Serie 2.0: het roestvrijstaal & glasvezel afdichtingssysteem, de geïntegreerde adapter voor het aansluiten van een digitale controller, het ongelooflijk veelzijdige barbecuerooster syteem SGS (Smart Grid System) en vele andere functies waar Monolith bekend om staat blijven behouden bij deze bijzondere kamado.

De Avantgarde is ontstaan uit de wens om de technische diversiteit & kwaliteit van MONOLITH producten om te zetten in een tijdloos design. We hebben een veel sterker frame ontworpen, dat nu een ingebouwde plaats voor accessoires biedt en waaraan ook de zijtafels bevestigd zijn, waardoor de barbecue en het frame één geheel lijken. Een andere opvallende upgrade is de nieuwe satijnmatte afwerking, een uiterst resistent mineraal glazuur dat bestand is tegen alle weersomstandigheden en zuren. Bovendien past deze verdere verfijning van de barbecue kleur perfect bij het RVS.

Ook de houten onderdelen hebben een nieuwe look gekregen: de zijtafels en de handgreep zijn nu gemaakt van “Heavy Bamboo”, een materiaal dat wordt geproduceerd door het carboniseren van bamboevezels. Om dit te bereiken, wordt het onder extreem hoge druk verhit – het resultaat is een zeer stabiel en resistent materiaal met een stijlvolle uitstraling, dat duidelijk duurzamer is dan andere houtsoorten. Daarnaast zijn er in de handgreep twee LED lampen aangebracht die worden bediend door een metalen schakelaar aan de zijkant. Dit betekent dat je nu comfortabel in het donker kunt barbecueën zonder dat je extra verlichting nodig hebt. Al met al is onze Avantgarde Serie de ultieme evolutie van onze vele eerdere ontwikkelingen. Daarom noemen we het DÉ KAMADO. Geen enkele andere barbecue combineert esthetiek, functionaliteit en duurzaamheid zoals deze nieuwe MONOLITH!

Waarom steekt Monolith zoveel energie in de ontwikkeling van keramische barbecues?

Kamados/keramische barbecues verschillen van alle andere barbecues door hun materiaalsamenstelling en vorm. Het zijn de meest veelzijdige barbecues ter wereld omdat ze de eigenschappen van een kogelbarbecue combineren met die van een steenoven. Dat betekent pizza zoals uit een steenoven, forellen warm roken, steaks bij 300 graden schroeien of liever low & slow garen van brisket op 90 graden gedurende 20 uur zonder bijvullen van houtskool, de keuze is aan jou.

MONOLITH heeft dit principe reeds 15 jaar geleden ontdekt & gevierd. Sindsdien is het onze missie geweest om de kwaliteit, het ontwerp en de veelzijdigheid van de Kamado te verbeteren. De MONOLITH is nu niet alleen DÉ KAMADO, maar door onze innovatieve accessoires is het ook een teppanyaki barbecue, wok, rotisserie, fire pot en nog veel meer – het is de ultieme buitenkeuken in één apparaat. En als je het liever simpel houdt, kun je net als op elke andere barbecue nog steeds een paar worstjes boven de houtskool grillen!

Kenmerken

Naast bovenstaande toevoegingen heeft deze bijzondere kamado natuurlijk ook een aantal kenmerken die je van de Monolith gewend bent:

Een roosterdiamter van 52 centimeter met Smart Rooster system bestaande uit: Metalen frame, rind en 2 handgrepen, 2 deflectorstenen, 2 lekbakken, 2 roosters en een asschep.
Voorzien van een BBQ guru adapter. Je kan je BBQ guru console er dus gemakkelijk op aansluiten.
Glasvezelafdichting inclusief hoogwaardige metalen band.
Gietijzeren ventilatiekap voorzien van het nieuwe ‘slide-system’.
Ingebouwde chipfeeder om houtsnippers en/of rookpellets op de houtskool te plaatsen zonder dat je de deksel hoeft te openen.

Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
De waardering van firestation.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 641 reviews.
Winkelwagen