Heel veel BBQ's onder één dak | Leerzame kamado workshops | Online én offline shoppen | De mooiste BBQ Shop van Nederland
Ga naar hoofdinhoud

Thermometers

Een accessoire dat je moet hebben, een BBQ thermometer!

Om de lekkerste gerechten op je kamado te kunnen bereiken, moet je zorgen dat je gerechten de juiste kerntemperatuur hebben. Vooral wanneer je met grote stukken vlees gaat werken is het niet vanaf de buitenkant te zien of je vlees de juiste garing heeft bereikt. Daarom is een goede BBQ thermometer een accessoire dat iedere BBQ’er moet hebben!

Waarom een BBQ thermometer gebruiken?

De belangrijkste reden waarom je een thermometer bij je BBQ moet gebruiken is om zicht te houden op de kerntemperatuur van je gerecht. Zo kun je precies in de gaten houden wanneer je vlees klaar is om van de kamado af te halen. Dan hoef je dus niet meer te ‘gokken’ wanneer je denkt dat je vlees de juiste temperatuur heeft bereikt. Nee, gewoon de perfecte kerntemperatuur zoals jij ‘m het liefste hebt!

Verschillende BBQ thermometers

Met een thermometer kun je op verschillende manieren de kerntemperatuur van je gerecht in de gaten houden. Een simpele methode is met de Big Green Egg Quick-Read Thermometer. Deze handige thermometer past gewoon in je broekzak en leest binnen een paar seconden de temperatuur van je vlees nauwkeurig af. Je hoeft de thermometer alleen maar in je gerecht te steken. Voor een groot gedeelte van de gerechten die je wil bereiden is dit een prima thermometer om te gebruiken. Echter is het nadeel van deze thermometer dat je de deksel van de kamado moet openen om de temperatuur af te kunnen lezen. Bij sommige gerechten wil je het garingsproces binnenin je kamado echt niet verstoren door je deksel open te doen. Voor zulke gerechten heb je echt een bluetooth thermometer nodig zoals bijvoorbeeld de Monolith Thermolith. Bij deze thermometer download je een app op je smartphone, vervolgens steek je de sensoren (probes) in je vlees en ontvang je een melding op je telefoon als je gerecht de juiste temperatuur heeft bereikt. Zo hoef je deksel pas te openen als je vlees klaar is. Top!

Essentiële accessoires

Zoals gezegd is een goede BBQ thermometer een accessoire wat je echt moet hebben, wil je het maximale uit je kamado halen. Maar zo zijn er natuurlijk nog meer essentiële accessoires! Denk bijvoorbeeld aan een goede beschermhoes of hittebestendige handschoenen. Ben je benieuwd welke accessoires je nog meer echt nodig hebt? Vraag het aan de professionals van The Fire Station! Neem contact op via telefoon, mail of chat. Je kunt natuurlijk ook altijd even een kijkje komen nemen in onze prachtige winkel. Daar zal ook altijd een pitmaster voor je klaarstaan die je kan helpen met al je vragen!

Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
De waardering van firestation.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 629 reviews.
Winkelwagen