Ribs & Pork
€109,00 p.p.
- 16 deelnemers
- 11:00 – 16:00
Beschrijving
Low & slow workshop
Tijdens de kamado BBQ workshop Ribs ‘n Pork gaan we maar liefst 5 uur samen aan de slag met varken. Dit doen we in de mooie BBQ Experience tuin van The Fire Station. Kom samen of alleen, het is namelijk een open workshop.
We werken in kleine groepjes van 16 man en met maximaal 2 personen per kamado. Gezellig samen nieuwe BBQ technieken leren!
Wat ga je leren?
Tijdens de “Ribs ‘n Pork” workshop laten we je zien wat de mogelijkheden zijn met de mooiste delen van het varken in combinatie met de unieke eigenschappen van de keramische BBQ. We werken met diverse delen van het varken zoals de nek, de schouder, de ribben, de hammen en de buik. Omdat het varken zich goed leent voor het spit en low ‘n slow techniek is dat waar de focus op zal liggen. We leren je ook hoe je de smaak kunt verfijnen, hoe je technieken (bijv. injecteren, rookhout, rubben) toepast en geven je allerhande tips en trucs.
We werken uitsluitend met topmerken keramische barbecues zoals Big Green Egg, Monolith, Kamado Joe en The Bastard.
De recepten
Tijdens de kamado workshop “Ribs ‘n Pork” ga je aan de slag met diverse delen van het varken. De nek, ribben, wangen, hammen en de buik. Omdat het varken zich goed leent voor roosteren gaan we werken met een kamado rotisserie en zal de nadruk op de low ‘n slow techniek liggen. We leren je de smaak te verfijnen, hoe je technieken zoals injecteren, rookhout en rub toepast. Uiteraard kun je vragen stellen en geven we je tips en trucs.
Denk aan overheerlijke BBQ klassiekers zoals:
- Pulled Pork
- Klassieke 3-2-1 Spare Ribs
- Zachtgegaard buikspek (burned ends)
- Stoof van varkenswangen
- Porchetta van ‘t spit
- Gyros van ‘t spit
Bovenstaande recepten zijn indicatief en kunnen wijzigen. Spare ribs, gyros en pulled pork zijn een vast onderdeel van deze workshop. O ja, vergeet niet om met honger te komen want je eet je buik rond.
HOE VERLOOPT DE WORKSHOP?
BBQ is buitenkoken. Daarom vindt onze kamado workshop buiten plaats. Onze BBQ tuin ligt pal op ‘t zuiden dus is het er, met een beetje geluk, goed toeven. We staan niet 100% buiten want we hebben ook een grote overkapping met verschillende buitenkeukens, losse kamado’s en kamadotafels.
De workshop gaat dus altijd door dus kleed je op de voorspelde weersomstandigheden.
Onze kamado workshops zijn all-in. Alle bereidingen en drankjes zijn inclusief (koffie, thee, fris en alcoholvrij bier). Bij binnenkomst trek je een leren BBQ schort aan en gaan we samen aan de slag!
We bespreken alles rondom kamado-technieken, praktische zaken en nemen alle recepten door. Dan gaan we, in groepjes van 2, aan de slag.
We beschikken over een groot aantal kamado’s van al onze merken. De hele middag is er een professionele pitmaster aanwezig voor jou. Tussen het BBQ-en is er ruimschoots tijd voor ontspanning, het stellen van vragen, rond te kijken en met andere deelnemers van gedachten te wisselen over onze gezamenlijke hobby.
DE LOCATIE
The Fire Station in Kaatsheuvel heeft een prachtige, unieke locatie. We zijn gevestigd in een voormalige brandweerkazerne uit de jaren 50: de mooiste BBQ shop van de Benelux.
Parkeren & Route
Meer informatie over gratis parkeren vind je hier.
THUIS AAN DE SLAG!
In de paar uur dat de kamado workshop duurt proberen we je uiteraard zoveel mogelijk te leren maar thuis herhalen en experimenteren is de beste leerschool. Heb je later vragen dan kun je ons altijd bellen, mailen of binnenlopen.
De recepten kun je, na afloop, downloaden. Je ontvangt een inlogcode. Heb je behoefte aan meer recepten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.
Hoe BOEK JE een Workshop?
- Boeken kan uitsluitend via de pagina van workshop.
- Kies het aantal personen.
- Kies de maand met de pijlen.
- Klik op de datum (groene cirkel = beschikbaar, rode punt = vol).
- Onderaan zie de starttijd en het aantal beschikbare plaatsen.
- Bevestig de bestelling met een vinkje en klik op de knop "workshop boeken".
- Reken bij de volgende stap af en je ontvangt een bevestigingsmail.
- Neem de bevestiging mee en laat deze bij binnenkomst zien.
DE KAMADO EERST ERVAREN?
Voordat je een dergelijke aankoop doet eerst de kamado ervaren? Dat snappen we! Het is een grote uitgave en je wilt de juiste keuze maken. We krijgen regelmatig de vraag wat de verschillen tussen de merken zijn. Wil je weten hoe een kamado werkt, wat de verschillen zijn en wat de voordelen zijn t.o.v. een andere soorten BBQ? Boek dan een kamado workshop!
Er is maar één manier om deze unieke vorm van barbecueën te ervaren en te vergelijken: er zelf mee te werken!
Na PROBEREN Een kamado KOPEN?
Kies je na een workshop voor een kamado uit ons ruime assortiment van wel 9 kamado merken dan ontvang je direct extra korting op je set.
Wat kun je verwachten?
- Zelf aan de slag.
- Begeleiding van echte pitmasters.
- Alleen de beste ingrediënten.
- Werken op A-merk kamado's.
- Open inschrijving, samen genieten.
- Korting op het hele assortiment.
- Altijd Brabants gezellig!
Wat behandelen we?
- De werking, eigenschappen en voordelen van de keramische BBQ
- Het correct vullen en aansteken van de kamado
- Een stukje geschiedenis van de kamado
- Hoe regel je temperatuur en hoe houd je deze stabiel?
- Welke kamado-technieken zijn er?
- Gebruik van (essentiële) accessoires
- Waarom we alleen houtskool gebruiken
- Soorten houtskool en toepassingen
- Voorbereiding, na gebruik en onderhoud
Wat ga je zelf doen?
- Je kamado voorbereiden op gebruik.
- Leren hoe je accessoires correct gebruikt.
- Het aansteken van de kamado.
- Je kamado op temperatuur brengen en houden.
- Je eigen BBQ gerecht van A tot Z bereiden.
- Alles onder begeleiding van onze pitmasters.
- Niet te vergeten…alles samen opeten en genieten!