Skip to content

Beef Excellent

109,00 p.p.

  •   16 deelnemers
  •   12.00 – 15.00

Beschrijving

We love beef!

Ga jij ook zo watertanden van een sappige steak? Wij echt wel! Daarom hebben we er een open workshop aan gewijd. We bespreken, bereiden én eten de mooiste delen van het rund. Denk aan bavette, picanha, tomahawk, ossenhaas en sukade.

Aan de slag met diverse bereidingstechnieken, snijden, tips n tricks en de zeer belangrijke kerntemperaturen. We werken met groepen van 16 man en met maximaal 2 personen per kamado. Er worden 8 verschillende BBQ gerechten bereidt. Zelf aan de slag en je proeft alles. Gezellig samen BBQ-en!

Wat ga je leren?

Tijdens deze 3 uur durende workshop laten we je zien hoe je de perfecte steak grillt en dat dit per deel van het rund anders kan zijn. We werken uitsluitend op A-merk kamado’s zoals Big Green Egg, Kamado Joe en The Bastard. Ben jij klaar om meer te leren? Neem je vrienden mee of kom alleen. Het maakt niet uit want we hebben allemaal dezelfde hobby! Gezelligheid gegarandeerd! Boek je direct op deze website dan ontvang je een e-ticket in je mailbox en zien we je graag op de gekozen datum.

O ja, stilzitten is er dus niet bij want je gaat zelf aan de slag met de kamado. We hanteren een maximum van 2 personen per BBQ. De bereidingen maken we voor heel de groep.

Tijdens de Beef Excellent Workshop laten we je zien hoe je optimaal profiteert van de voordelen van je kamado. We beginnen met een uitleg van de receptuur en vervolgens leren we je welke technieken je op je kamado kunt toepassen. Dan ga je zelf aan de slag. Je handen blijven dus niet in de zakken want jij gaat ze aansteken, op temperatuur brengen en lekker eten bereiden voor jezelf en de rest van de groep.

De recepten

Tijdens de kamado workshop Beef Excellent gaan we aan de slag met rundvlees. Medium of medium rare rundvlees welteverstaan! Deze toffe kamado workshop bevat een diversiteit aan bereidingen en technieken met diverse delen van het rund. We verklappen de recepten nog niet maar denk aan BBQ technieken zoals:

  • Indirect én direct grillen
  • Searen / werken met gietijzer
  • Caveman style
  • Al trapo
  • Rotisserie grillen
  • Bakken op de zoutsteen

HOE VERLOOPT DE WORKSHOP?

BBQ is buitenkoken. Daarom vindt onze kamado workshop buiten plaats. Onze BBQ tuin ligt pal op ‘t zuiden dus is het er, met een beetje geluk, goed toeven. We staan niet 100% buiten want we hebben ook een grote overkapping met verschillende buitenkeukens, losse kamado’s en kamadotafels.

De workshop gaat dus altijd door dus kleed je op de voorspelde weersomstandigheden.

Onze kamado workshops zijn all-in. Alle bereidingen en drankjes zijn inclusief (koffie, thee, fris en alcoholvrij bier). Bij binnenkomst trek je een leren BBQ schort aan en gaan we samen aan de slag!

We bespreken alles rondom kamado-technieken, praktische zaken en nemen alle recepten door. Dan gaan we, in groepjes van 2, aan de slag.

We beschikken over een groot aantal kamado’s van al onze merken. De hele middag is er een professionele pitmaster aanwezig voor jou. Tussen het BBQ-en is er ruimschoots tijd voor ontspanning, het stellen van vragen, rond te kijken en met andere deelnemers van gedachten te wisselen over onze gezamenlijke hobby.

DE LOCATIE

The Fire Station in Kaatsheuvel heeft een prachtige, unieke locatie. We zijn gevestigd in een voormalige brandweerkazerne uit de jaren 50: de mooiste BBQ shop van de Benelux.

Parkeren & Route

Meer informatie over gratis parkeren vind je hier.

THUIS AAN DE SLAG!

In de paar uur dat de kamado workshop duurt proberen we je uiteraard zoveel mogelijk te leren maar thuis herhalen en experimenteren is de beste leerschool. Heb je later vragen dan kun je ons altijd bellen, mailen of binnenlopen.

De recepten kun je, na afloop, downloaden. Je ontvangt een inlogcode. Heb je behoefte aan meer recepten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Hoe BOEK JE een Workshop?

  • Boeken kan uitsluitend via de pagina van workshop.
  • Kies het aantal personen.
  • Kies de maand met de pijlen.
  • Klik op de datum (groene cirkel = beschikbaar, rode punt = vol).
  • Onderaan zie de starttijd en het aantal beschikbare plaatsen.
  • Bevestig de bestelling met een vinkje en klik op de knop "workshop boeken".
  • Reken bij de volgende stap af en je ontvangt een bevestigingsmail.
  • Neem de bevestiging mee en laat deze bij binnenkomst zien.

DE KAMADO EERST ERVAREN?

Voordat je een dergelijke aankoop doet eerst de kamado ervaren? Dat snappen we! Het is een grote uitgave en je wilt de juiste keuze maken. We krijgen regelmatig de vraag wat de verschillen tussen de merken zijn. Wil je weten hoe een kamado werkt, wat de verschillen zijn en wat de voordelen zijn t.o.v. een andere soorten BBQ? Boek dan een kamado workshop!

Er is maar één manier om deze unieke vorm van barbecueën te ervaren en te vergelijken: er zelf mee te werken!

Na PROBEREN Een kamado KOPEN?

Kies je na een workshop voor een kamado uit ons ruime assortiment van wel 9 kamado merken dan ontvang je direct extra korting op je set.

Wat kun je verwachten?

  • Zelf aan de slag.
  • Begeleiding van echte pitmasters.
  • Alleen de beste ingrediënten.
  • Werken op A-merk kamado's.
  • Open inschrijving, samen genieten.
  • Korting op het hele assortiment.
  • Altijd Brabants gezellig!

Wat behandelen we?

  • De werking, eigenschappen en voordelen van de keramische BBQ
  • Het correct vullen en aansteken van de kamado
  • Een stukje geschiedenis van de kamado
  • Hoe regel je temperatuur en hoe houd je deze stabiel?
  • Welke kamado-technieken zijn er?
  • Gebruik van (essentiële) accessoires
  • Waarom we alleen houtskool gebruiken
  • Soorten houtskool en toepassingen
  • Voorbereiding, na gebruik en onderhoud

Beef EXCELLENT workshop

  • Waar zit welk stuk op het rund?
  • Wat zijn de eigenschappen van het vlees?
  • Hoe snijd ik steak?
  • Voorbereiding en na gebruik

Wat ga je zelf doen?

  • Je kamado voorbereiden op gebruik.
  • Het aansteken van de kamado.
  • Leren hoe je accessoires correct gebruikt.
  • Je kamado op temperatuur brengen en houden.
  • Je eigen BBQ gerecht van A tot Z bereiden.
  • Alles onder begeleiding van onze pitmasters.
  • En niet te vergeten…alles samen opeten en genieten!

Een sfeerimpressie

Andere workshops

Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
HET ZIJN Black weeks
Kortingen van 15 tot 30% op: The Bastard Big Green Egg Monolith Alle accessoires & vlees
KOM NAAR DE WINKEL VOOR DE BESTE DEAL
BLACK WEEKS!!
Kortingen van 15 tot 30% op: The Bastard Big Green Egg Monolith Alle accessoires & vlees
kom naar de winkel voor de beste deal
Winkelwagen