Meet chef Lars
Zo bereid je dit BBQ dessert
Gegrilde ananas met toffeesaus en witte chocolademousse
1 ananas | 250 g suiker | 250 ml water | 1 steranijs
Begin met de ananas:
Schil 1 verse ananas en snijd deze in repen.
Om het suikerwater te maken, breng je 250 ml water, 250 g suiker en 1 steranijs aan de kook en laat het daarna afkoelen tot 50 graden.
Giet het suikerwater samen met de ananas in een baking pan en zet deze op een lage temperatuur op je kamado.
Grill de ananas daarna op het rooster voor een lekkere BBQ smaak.
250 g slagroom | 250 g volle melk | 250 g boter | 500 g suiker
Dan gaan we door naar de toffeesaus:
Breng de slagroom, volle melk, boter en suiker aan de kook op laag vuur en laat karameliseren. Gebruik hiervoor een saus pannetje en hou hem warm op laag vuur op je kamado.
500 g ongezoete slagroom | 250 g witte chocolade
En tot slot, de witte chocolademousse:
Klop 3/4 van de slagroom op tot yoghurt dikte.
Verwarm dan 1/4 van de slagroom tot 60 graden en laat 250 g witte chocolade oplossen.
Spatel dit mengsel door de opgeklopte slagroom en laat daarna rusten in een spuitzak of bak in de koelkast.
Enjoy!