skip to Main Content

Gamba’s piri piri

Gevorderd

30 minuten

Niet pittig

Boodschappenlijstje

  • 12 gamba’s (Black Tiger maat 12 /15 )
  • flinke scheut olijfolie
  • snuf zout
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode pepers
  • Piri piri kruiden

Print dit recept

Tools en benodigdheden

Deze toolsheb je nodig om je gerecht te bereiden!

  • Gietijzeren skillet of koekenpan

Bereidingswijze

160 C, direct.

  • Om te beginnen dep je de gamba’s goed droog.
  • Snijd de knoflook in super dunne schijfjes.
  • Snijd de pepers in ringetjes (let op: wrijf niet in je ogen daarna…)
  • Verhit de olijfolie in de pan op de kamado.
  • Bak vervolgens de knoflook en de pepers ca. 3 minuten zodat ze smaak afgeven aan de olie.
  • Voeg de gamba’s toe en strooi er wat piri piri kruiden over (matig).
  • Zodra de gamba’s roze kleuren worden ze gaar, schep ze dan om tot ze helemaal gaar zijn.
  • Serveer met brood! Lekker dippen in de olie!

Eet smakelijk!

De waardering van firestation.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 78 reviews.
Back To Top