Camembert avec Calvados
Easy
20 minuten
Niet pittig
Bereidingswijze
Deze kaas ontleend zich prima om te smelten. De korst van de camembert blijft hard en de binnenzijde wordt een kleine kaasfondue. Heerlijk om met een stukje frisse appel of stokbrood leeg te lepelen!
- Haal de camembert uit de verpakking en leg het in een vuurvaste schaal.
- Snijd de bovenkant kruislings in en giet er een scheut Calvados in.
- Verhit ondertussen de kamado indirect tot 180 c.
- Verwarm de Camembert ongeveer 15 minuten.
- Was ondertussen de appels en verwijder het klokhuis. Snijd er dunne partjes van.
- Snijd het stokbrood in mooie schijfjes.
- Wanneer de kaas mooi gesmolten is, halen we deze van de kamado.
- Open de inkeping van de Camembert en serveer met stokbrood en appel
Eet smakelijk!

Boodschappenlijstje
- Stenen ovenschaaltje
- Aramide handschoenen
Ingrediënten:
- 1 Camembert
- 2 appels (Granny Smith)
- Scheut Calvados
- Stokbrood (gesneden)